Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου
Στιγμιότυπα από τις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού,Τετάρτη 3 Μαϊου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) eurokinissi

Η μεταγωγή του εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης αναδιάρθρωσης των φυλακών Κορυδαλλού, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Την μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντάσσει τη μεταγωγή του στο πλαίσιο γενικότερης αναδιάρθρωσης των φυλακών του Κορυδαλλού, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόθεση του υπουργείου είναι στο εξής η φυλακή του Κορυδαλλού να είναι φυλακή υποδίκων.

Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, στον Κορυδαλλό θα μεταχθούν συνολικά 27 υπόδικοι και θα φύγουν για άλλες φυλακές 52 κρατούμενοι που εκτίουν ήδη τις ποινές τους.

Οι σχετικές μεταγωγές, ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως τις 10 Απριλίου.

“Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου”, αναφέρει η ανακοίνωση η υπουργείου.

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση του αιτήματος μεταγωγής του εν λόγω κρατούμενου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομο-δεμάτων σε αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος, είχε πυροδοτήσει τις τελευταίες ημέρες μπαράζ επιθέσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα