Επίθεση ακροδεξιών στην αντιφασιστική πορεία στον Ασπρόπυργο

Στιγμιότυπο από την αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ για την δίκη της "Χρυσής Αυγής"  την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στον Κορυδαλλό.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Στιγμιότυπο από την αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ για την δίκη της "Χρυσής Αυγής" την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στον Κορυδαλλό. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Οι δράστες επιτέθηκαν με σφυριά, ρόπαλα και βόμβες μολότοφ σε συγκεντρωμένους και δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα έναν αστυνομικό τραυματία από πέτρα. Προσήχθησαν 8 άτομα

Συνεχίζεται ο κύκλος της βίας στον Ασπρόπυργο. Μετά το μπαράζ των ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών εργατών στην περιοχή τους τελευταίους μήνες και τα αντίποινα αντιεξουσιαστών που επιτέθηκαν σε 4 μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία τους στην περιοχή, το Σάββατο κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης του ΚΕΕΡΦΑ, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα, επιτέθηκαν 50 ακροδεξιοί που κρατούσαν σφυριά και ρόπαλα.

Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο επενέβη και τους απώθησε όμως εκείνοι απάντησαν με σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών πετώντας τους πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων αυτών ήταν να τραυματιστεί στο πρόσωπο από πέτρα ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

Από την Αστυνομία έγιναν 8 προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια που έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ και εξετάζονται αν ανήκουν στην Χρυσή Αυγή, καθώς δεν έφεραν διακριτικά.

Η αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ.

ADVERTISING

SHARE: