Επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής  Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, των προτεινομένων, από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, για διορισμό στις θέσεις: α) του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου του "Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών" (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.), Αναστασίου Ταστάνη και Ιωάννη Σκουμπούρη, αντιστοίχως,  β) της Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας "Οδικές Συγκοινωνίες" (Ο.ΣΥ. Α.Ε.),  Ζωής Γεωργίου και Γεωργίου Αναγνωστόπουλου, αντιστοίχως και γ) του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας "Σταθερές Συγκοινωνίες" (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), Σταύρου Στεφόπουλου και Παναγιώτη Βόγκα, αντιστοίχως, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, των προτεινομένων, από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, για διορισμό στις θέσεις: α) του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου του "Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών" (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.), Αναστασίου Ταστάνη και Ιωάννη Σκουμπούρη, αντιστοίχως, β) της Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας "Οδικές Συγκοινωνίες" (Ο.ΣΥ. Α.Ε.), Ζωής Γεωργίου και Γεωργίου Αναγνωστόπουλου, αντιστοίχως και γ) του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας "Σταθερές Συγκοινωνίες" (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), Σταύρου Στεφόπουλου και Παναγιώτη Βόγκα, αντιστοίχως, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ EUROKINISSI

Άγνωστοι με κράνη και κουκούλες προέβησαν σε βανδαλισμούς έξω από το σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ Τ. Ταστάνη

Μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες έσπασε το αυτοκίνητο του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη, έγραψε συνθήματα στην είσοδο του σπιτιού του και πέταξε κόκκινες μπογιές, περίπου στις 10μ.μ. το βράδυ της Κυριακής. Ο Τ. Ταστάνης και η οικογένεια του βρίσκονταν στο χώρο κατά τη διάρκεια του βανδαλισμού.

Για την επίθεση ενημερώθηκε η αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο και η πολιτεία.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ «η επίθεση με κουκούλες και κράνη, παραπέμπει σε σκοτεινές νοοτροπίες και κύκλους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχε αναλάβει την ευθύνη της εξυγίανσης και της αναβάθμισης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών προς αποκλειστικό όφελος των πολιτών και θα προχωρήσει» τόνισε ο Τ. Ταστάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σπάζοντας ένα αυτοκίνητο 1.000 κυβικών και τρομοκρατώντας την οικογένεια μου σε έναν ιδιωτικό χώρο, όχι μόνο δεν απαντούν στο πρόβλημα των μετακινήσεων των πολιτών αλλά αντιθέτως συνδέονται με ύποπτους κύκλους» σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ σχετικά με τα άτομα που έγραψαν στην είσοδο του σπιτιού του «ελεύθερες μετακινήσεις για όλους».

Η Διοίκηση του ΟΑΣΑ καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή βίαιη επίθεση κουκουλοφόρων και τους βανδαλισμούς στο σπίτι του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τάσου Ταστάνη.

"Πρόκειται για μια ύποπτη και εντελώς ανεξήγητη ενέργεια η οποία δεν έχει κανένα απολύτως έρεισμα στην κοινωνία και δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα των εκατομμυρίων πολιτών της Αθήνας για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Η Διοίκηση του Οργανισμού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς τον Πρόεδρό της και δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι παρόμοιες ενέργειες, από όπου κι αν προέρχονται, δεν πρόκειται να την πτοήσουν και να την τρομοκρατήσουν. Αντίθετα, δυναμώνουν τη βούλησή της να εντείνει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου, την προσπάθειά της για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών της Αθήνας και για να υλοποιήσει αταλάντευτα το έργο της εξυγίανσης, του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισής τους προς όφελος του επιβατικού κοινού".

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον βανδαλισμό στο σπίτι του Τ. Ταστάνη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον βανδαλισμό του αμαξιού και την αναγραφή συνθημάτων στην οικία του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη από ομάδα κουκουλοφόρων. Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν σε μαφιόζικες πρακτικές και δεν έχουν καμία σχέση με τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους είναι απομονωμένοι από το μαζικό κίνημα και δεν τρομοκρατούν, ούτε εκφοβίζουν κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ADVERTISING

SHARE: