Επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής – Ένας τραυματίας

Επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής – Ένας τραυματίας
ΑΡΓΟΣ-Tροχαίο με εγκατάλειψη ηλικιωμένου στην Άργους-Ν. Κίου Απρόσεκτος οδηγός βγήκε με το αυτοκίνητο του από παράδρομο και συγκρούστηκε με το κόκκινο Yaris το οποίο οδηγούσε ηλικιωμένος με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, το τροχαίο έγινε στην επαρχιακή οδός Άργους-Ν. Κίου. Ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητο του. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Τροχαία Άργους.Κυριακή 9 Απριλίου 2017.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) eurokinissi

Ανάρτηση ανάληψης ευθύνης από αντιεξουσιαστές σε site του χώρου - Στο νοσοκομείο διερχόμενος οδηγός ταξί που τραυματίστηκε από θραύσματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στις 6 τα ξημερώματα στην Καισαριανή. Εκείνη την ώρα ένας οδηγός ταξί είχε σταματήσει τοταξί του έξω από ένα μανάβικο, περίπου 30 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και κάτι κοίταζε στο αυτοκίνητό του.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στις 6 τα ξημερώματα στην Καισαριανή. Εκείνη την ώρα ένας οδηγός ταξί είχε σταματήσει το ταξί του έξω από ένα μανάβικο, περίπου 30 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και κάτι κοίταζε στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Φιλολάου και Συβρισσαρίου.

Ξαφνικά, άκουσε έναν υπόκοφο θόρυβο που έμοιαζε με έκρηξη και ένιωσε πόνο και κάψιμο στο πόδι του. Μάλιστα επειδή έσπασε μία λάμπα φθορίου, αρχικά όλοι νόμιζαν ότι ίσως ήταν βραχυκύκλωμα και ο οδηγός ταξί πίστεψε ότι τραυματίστηκε από θραύσματα γυαλιών. Πήγε μόνος του σε νοσοκομείο όπου του αφαίρεσαν θραύσματα, τα οποία οι γιατροί του είπαν ότι ήταν μεταλλικά και όχι γυαλιά και ενημέρωσε την Αστυνομία για το περιστατικό.

Στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν μικρές υλικές ζημιές στο μανάβικο όχι όμως κάποιον κρατήρα ή υπολείμματα που θα τους έκαναν να αντιληφθούν ότι επρόκειτο για επίθεση με χειροβομβίδα.

Μετά από αρκετές ώρες αμηχανίας, την απάντηση του τι είχε συμβεί την έλαβαν οι Αρχές από σχετική ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου αντιεξουσιαστές αναφέρουν σε κείμενό τους πως εκείνοι επιτέθηκαν με χειροβομβίδα στο σημείο με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, παρότι αυτό ήταν 30 μέτρα μακριά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Τονίζεται πάντως ότι στο συγκεκριμένο σημείο και την συγκεκριμένη ώρα που τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός ταξί και βρίσκεται το μανάβικο, από θαύμα δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί ή κάτι χειρότερο.

Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές λένε  πως θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση αυτή και αναφέρουν στο κείμενό τους:

“Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει”

Massimo Passamani

Τα ξυμερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας(απο κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση

Υπό κατάληψη η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπό κατάληψη τελεί η πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από λίγο, ομάδα ατόμων εισήλθε στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, στην οδό Ακαδημίας, εμποδίζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών του πανεπιστημίου.

«Δε γνωρίζουμε από ποιο χώρο είναι τα άτομα αυτά, μόνο ότι ζητούν δικαίωση για το Νίκο Γιατζόγλου», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Όπως διαβεβαίωσε ο πρύτανης, γίνεται προσπάθεια να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία της πρυτανείας. «Μέχρι να λήξει η κατάληψη, θα μεταφερθούν οι -ούτως ή άλλως λίγες- υπηρεσίες της πρυτανείας που βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο, σε γειτονικά γραφεία του πανεπιστημίου», ενημέρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι ο Νίκος Γιατζόγλου συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα