Επίθεση στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη: Διοικητική έρευνα για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο

Επίθεση στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη: Διοικητική έρευνα για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο
Διοικητική έρευνα για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο κατά την επίθεση Eurokinissi

Όπως σε κάθε περίπτωση που αστυνομικός προχωράει σε χρήση του οπλισμού του έτσι και σε αυτή θα γίνει διοικητική έρευνα, αρχικά ως προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν δικαίως προχώρησε σε εκφοβιστική βολή.

Στόχος εισβολής από περίπου 30 κουκουλοφόρους έγινε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το απόγευμα της Πέμπτης, στον δεύτερο όροφο κτιρίου, που στεγάζεται το γραφείο του, επί της οδού Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων εισέβαλε στο κτίριο, ανέβηκε στον δεύτερο όροφο και έξω από το γραφείο του βουλευτή έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ κυκλώθηκε από ορισμένους εκ των δραστών που κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του και έκανε χρήση του οπλισμού του, πυροβολώντας μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα να τρέψει τους κουκουλοφόρους σε φυγή.

Όπως σε κάθε περίπτωση που αστυνομικός προχωράει σε χρήση του οπλισμού του έτσι και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει διοικητική έρευνα, αρχικά ως προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν δικαίως προχώρησε σε εκφοβιστική βολή ή όχι.

Ακολουθεί αυτούσια η σχετική νομοθεσία με τις προβλέψεις του νόμου αναφορικά με την χρήση του οπλισμού από τους αστυνομικούς:

https://www.news247.gr/download/6620//621000/fek-opla-astinomias.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα