Επιχείρηση στο Β. Ιόνιο για τον εντοπισμό πλοιαρίου με 250 μετανάστες

Σκάφος του λιμενικού σώματος συνοδεύει το σκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου κατά την αναχώρησή του από το Αγαθονήσι, Σάββατο 02 Μαϊου 2009. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στους Φούρνους, τη Σάμο και το Αγαθονήσι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Σκάφος του λιμενικού σώματος συνοδεύει το σκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου κατά την αναχώρησή του από το Αγαθονήσι, Σάββατο 02 Μαϊου 2009. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στους Φούρνους, τη Σάμο και το Αγαθονήσι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πλοιάριο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν ανάμεσα στις ακτές της Παλαιοκαστρίτσας και των Οθωνών

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμεναρχείου της Κέρκυρας, για τον εντοπισμό πλοιάριου με μετανάστες στο Β. Ιόνιο.

Ειδικότερα, στις 19:00 την Παρασκευή σήμα κινδύνου εξέπεμψε πλοίο που βρισκόταν 15 μίλια Β.Δ. της Κέρκυρας, στη θαλάσσια περιοχή του Β. Ιονίου, ανάμεσα από τις ακτές της Παλαιοκαστρίτσας και το νησάκι Οθωνοί, και στο οποίο επιβαίνουν 250 μετανάστες, σύμφωνα με την πληροφορία που δόθηκε στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Το βράδυ η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή συγκάλεσε το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να υπάρχει η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η κινητοποίηση του Λιμενικού ήταν άμεση, ωστόσο μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE: