Επτά συλλήψεις για νοθευμένο λάδι στη Λάρισα

Επτά συλλήψεις για νοθευμένο λάδι στη Λάρισα
Το μάζεμα της ελιάς έχει ήδη ξεκινήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.Φωτογραφίες απο την παραγωγή ελαιόλαδου στο χωριό Ασωπία που βρίσκεται στον Νομό Βοιωτίας.Το Ελαιοτριβείο του Φίλιππου Τούντα,ξεκίνησε την λειτουργία του το 1976 και ήταν το πρώτο φυγοκεντρικό ελειοτριβείο που κατασκευάστηκε στην περιοχή.Για τους περισσότερους κατοίκους αυτές τις ημέρες το "λιοτρίβι" είναι χώρος συνάντησης για να βρεθούν μεταξύ τους και πούν τα νέα τους,αφού η διαδικασία μέχρι το λάδι να βγεί και να συσκευαστεί στα δοχεία θα κρατήσει μερικές ώρες.Τα κεράσματα και οι ευχές για το νέο λάδι της χρονιάς είναι το καλύτερο μέρος της διαδικασίας! (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Επιχείρηση νόθευε ηλιέλαιο και το πωλούσε ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - Κατασχέθηκαν 19 τόνοι

Στην κατάσχεση 19 τόνων ηλιελαίου και στη σύλληψη επτά ατόμων που πωλούσαν νοθευμένο ηλιέλαιο ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με έδρα τη Λάρισα, προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, πραγματοποίησαν έφοδο στην αποθήκη – «συσκευαστήριο», μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, και συνέλαβαν συνολικά επτά άτομα, τέσσερα εκ των οποίων είναι συγγενείς και τα άλλα τρία εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα μεγάλες ποσότητες ηλιελαίου εισάγονταν στην Ελλάδα και μετά από νόθευση προωθούνταν κυρίως στις αγορές του εξωτερικού ως έξτρα, παρθένο, ελαιόλαδο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ στην περιοχή, όπως σημειώνει το onlarissa, και σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική αστυνομία φέρεται να ενημερώθηκε από αστυνομία ευρωπαϊκής χώρας όταν εντοπίσθηκε λάδι νοθευμένο με χρωστικές ουσίες, με χώρα προέλευσή την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν επίσης πέντε αυτοκίνητα, τρία εκ των οποίων είναι πολυτελή όπως και ανυψωτικά μηχανήματα (κλαρκ). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αργά χθες βράδυ ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όπου αναμενόταν να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα