Έρευνα για εκρηκτικά σε σκάφος νότια της Κρήτης

Μετανάστες αποβιβάζονται στο λιμάνι του Ηρακλείου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Οι 72 μετανάστες εντοπίσθηκαν νωρίς το πρωί ανοικτά της Σαντορίνης από σκάφη του Λιμενικού, όταν το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Στους μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 22 παιδιά και βρέφη καθώς και 13 γυναίκες, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς έφεραν εμφανή σημάδια ταλαιπωρίας, ενώ τα βρέφη μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για παροχή καλύτερης φροντίδας.
(EUROKINISSI)
Μετανάστες αποβιβάζονται στο λιμάνι του Ηρακλείου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Οι 72 μετανάστες εντοπίσθηκαν νωρίς το πρωί ανοικτά της Σαντορίνης από σκάφη του Λιμενικού, όταν το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Στους μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 22 παιδιά και βρέφη καθώς και 13 γυναίκες, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς έφεραν εμφανή σημάδια ταλαιπωρίας, ενώ τα βρέφη μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για παροχή καλύτερης φροντίδας. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ρυμουλκό, που ξεκίνησε από το λιμάνι της Λάρνακας με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ταραγόνα στην Ισπανία

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού 40 ναυτικά μίλια νότια της περιοχής της Ιεράπετρας, καθώς εντοπίστηκε σκάφος, μήκους 30 μέτρων, που κρίθηκε ύποπτο για μεταφορά εκρηκτικών.

Όπως μετέδωσε το cretalive, το σκάφος εντοπίστηκε από το Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης "060" του Λιμενικού, το οποίο το προσέγγισε και το ακινητοποίησε. Ωστόσο για τον πλήρη έλεγχο και τη διενέργεια νηοψίας ζητήθηκε η συνδρομή της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστόλων, που κατέπλευσε με άλλο σκάφος στην περιοχή.

Το ύποπτο πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί στο Λιμάνι της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ρυμουλκό, που ξεκίνησε από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο και προορισμό το λιμάνι της Ταραγόνα στην Ισπανία.

ADVERTISING

SHARE: