Έσοδα 80 εκατ. ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ

Έσοδα 80 εκατ. ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ

Ογδόντα εκατομμύρια έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ

Έσοδα που ανέρχονται περίπου στα 80 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως έχει επιφέρει στο ελληνικό Κράτος η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, καθώς δεν είναι λίγοι οι εμπλεκόμενοι που σπεύδουν να καταβάλουν τα ποσά που τους αποδίδουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί, Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρης, με τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών του ΣΔΟΕ έχουν κατορθώσει να ταυτοποιήσουν 1.725 λογαριασμούς της ελβετικής τράπεζας HSBC, οι οποίοι εμφανίζονται να ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα ή σε εταιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχαν διαγραφεί από την αρχική λίστα που έφτασε στις ελληνικές αρχές και είναι οι πρώτοι που ελέγχθησαν.

Συνολικά 170 πρόσωπα έχουν ελεχθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς και μέσα από αυτή τη διαδικασία το ελληνικό δημόισο έχει εισπράξει περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 13.788.184 ευρώ εισπράχθηκαν, μέσω των ευνοϊκών διατάξεων του  Νόμου Βαλαβάνη, καθώς ρυθμίστηκαν οφειλές που ανέρχονταν σε 26.023.832 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογος φορολογικός έλεγχος έχει προχωρήσει για άλλες 350 περιπτώσεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να περάσουν από “κόσκινο” των αρχών όλοι οι καταθέτες και να βγει ο τελικός λογαριασμός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα