'Έσπασε' η απεργία της ΠΝΟ στο Ιόνιο

'Έσπασε' η απεργία της ΠΝΟ στο Ιόνιο

Πραγματοποιήθηκαν ήδη τα πρώτα δρομολόγια πλοίων από την Κυλλήνη προς Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά. Σε λήξη της απεργίας καλεί εκ νέου με ανακοίνωσή του το αρμόδιο Υπουργείο

«Έσπασε» η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά Μέσα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν έκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι της Ζακύνθου και από τον Πόρο Κεφαλονιάς προς Κυλλήνη και αντίστοιχα από την Κυλλήνη προς τη Ζάκυνθο.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες στις ανακοινώσεις τους εξηγούν ότι προέβησαν σε αυτή την κίνηση έπειτα από τον πολυήμερο αποκλεισμό των νησιών λόγω της απεργίας, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ελλείψεις σε βασικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα και όσον αφορά στη Ζάκυνθο, σημαντικό ρόλο φέρεται να έπαιξε και το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Τα δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν

Όπως γράφει το imerazante.gr. η Κεφαλονιτικων συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρία KEFALONIAN LINES θα πραγματοποιούσε δρομολόγιο από τη Ζάκυνθο προς την Κυλλήνη στις 5.30 το πρωί προκειμένου να συμβάλει στα προβλήματα του νησιού.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το e-kefalonia.net, το επιβατικό πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά» έσπασε την συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και αναχώρησε από τον Πόρο προς την Κυλλήνη. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι δεν θα πραγματοποιούσε άλλο δρομολόγιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, που συνοδεύει το ρεπορτάζ του με φωτογραφίες, το «Νήσος Κεφαλονιά» έφτασε στην Κυλλήνη στις 6:30 το πρωί και εκεί το υποδέχτηκαν μέλη της ΠΝΟ και του ΠΑΜΕ.

'Έσπασε' η απεργία της ΠΝΟ στο Ιόνιο

IONIAN GROUP: Η ανάγκη της Ζακύνθου μας επιτάσσει

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ζακυνθινή κοινοπραξία των πλοίων «IONIAN GROUP», εξηγεί τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους πρέπει να πραγματοποιηθεί δρομολόγιο.

«Η Κοινοπραξία IONIAN GROUP και οι Ζακυνθινοί ναυτικοί της, ενστερνίζονται την κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ του αγαπημένου μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Οι πλημμύρες, τα σκουπίδια, ή έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και οι νοσοκομειακές ανάγκες που προσφάτως κορυφώθηκαν, έχουν συνέπεια βαριές και οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των συμπατριωτών μας. Σύσσωμη η ομάδα της IONIAN GROUP με γνώμονα και μόνο την προσφορά, όπως έμπρακτα έχει πράξει και στο παρελθόν, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ανάσα στον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού μας. Από την Παρασκευή 09/12/2016 το πρωί, τα πλοία μας δρομολογούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, έτσι ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν, να μην νιώσουν εγκαταλελειμμένοι. Σεβόμαστε τον αγώνα των Ναυτεργατών, η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει. Είναι υποχρέωσή μας!».

ΥΝΑΝΠ: Να αναστείλετε την απεργία και να προσέλθετε σε διάλογο

" Με βάση και την τελευταία, γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, επειδή δήθεν δεν υπήρχε γραπτή δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών.

Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καλεί την ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου" αναφέρει νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΥπΟικ: Η κυβέρνηση δεν εξομοιώνει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς

Οι κρητικοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς ΠΝΟ: Καταδικάζετε την Κρήτη

Κόντρα ΠΝΟ - ΥΕΝ: Συνεχίζεται η απεργία έως την Κυριακή

ADVERTISING

SHARE: