Έτσι θα δείχνει το Ελληνικό μετά την ολοκλήρωση των έργων

Έτσι θα δείχνει το Ελληνικό μετά την ολοκλήρωση των έργων

Δείτε το βίντεο της εταιρίας Lamda Development στην οποία παραχωρήθηκε η έκταση του παλαιού αεροδρομίου και στο οποίο φαίνονται οι παρεμβάσεις της επένδυσης του Ελληνικού (vid)

Ψηφίστηκε χθες με τη σύμφωνη γνώμη των έξι από τις οκτώ κοινοβουλευτικές ομάδες, η σύμβαση παραχώρησης του παλαιού αεροδρομίου και των γύρω περιοχών του Ελληνικού στην εταιρία Lamda Development, σε συνέχεια του Μνημονίου Συναντίληψης κυβέρνησης και εταιρίας τον περασμένο Ιούνιο και στα πλαίσια της Συμφωνίας με τους δανειστές.

Η Lamda Development έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται συνοπτικά οι παρεμβάσεις και ο τρόπος αξιοποίησης της περιοχής.

Στα πλαίσια του έργου, το επενδυτικό σχήμα αναφέρει πως θα αναλάβει τη δημιουργία, χρηματοδότηση και συντήρηση του μεγαλύτερου στην Ελλάδα και ενός εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, που συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του ακινήτου θα καλύπτουν έκταση 2.600.000 τ.μ., ήτοι 42% της συνολικής επιφανείας της έκτασης.

 

Η εταιρία στην οποία παραχωρήθηκε η έκταση αναλαμβάνει επιπλέον τη χρηματοδότηση και κατασκευή όλων των συγκοινωνιακών υποδομών, των εγκαταστάσεων και δικτύων κοινής ωφέλειας, των αναγκαίων λιμενικών έργων, τη δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων μήκους 50 χιλιομέτρων, δημιουργώντας την αναγκαία συνδεσιμότητα με τα υφιστάμενα και νέα μέσα σταθερής τροχιάς, την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, την αναπαλαίωση και λειτουργία των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου, την πλήρη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καθώς και τη δημιουργία 1 χιλιομέτρου παραλίας ελεύθερης προς χρήση στο κοινό.

 

Σε πλήρη ανάπτυξη το Έργο αναμένεται να απασχολεί περίπου 70.000 άτομα πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων. Η συμβολή του Έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αναμένεται να φθάσει στο 2%, διασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και το Ασφαλιστικό Σύστημα, που σε βάθος 25ετίας θα ανέλθουν σε €10δις σωρευτικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα