Εξαφάνιση πρέσβη στη Βραζιλία. Τι αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Εξαφάνιση πρέσβη στη Βραζιλία. Τι αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΞ για την υπόθεση αναζήτησης του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωση για το θέμα της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Σύμφωνα με αυτή η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, την Τετάρτη, από τους οικείους του Πρέσβη, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση. Η αστυνομία του Ρίο Ντε Τζανέιο ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Μπραζίλια. Ο 59χρονος άνδρας, που διαμένει στην πόλη της Μπραζίλια, φαίνεται πως βρισκόταν σε διακοπές στο Ρίο και τελευταία φορά εθεάθη τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως τόσο αυτό, όσο και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αγνοείται ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία

ADVERTISING

SHARE: