Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη σε Αττική και Λάρισα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη σε Αττική και Λάρισα
Κατασχέθηκαν 463 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 300 γραμμάρια νοθευτικής ουσίας

Συνελήφθησαν πέντε από Αλβανία ως μέλη της σπείρας και κατασχέθηκαν 463 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 300 γραμμάρια νοθευτικής ουσίας

Εξαρθρώθηκε, από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Λάρισας.

Συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, στην Καλλιθέα και στην Λάρισα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, πέντε Αλβανοί, ηλικίας 31 έως 35 ετών, μεταξύ των οποίων και μία 31χρονη γυναίκα. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον δύο συνεργοί τους.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργία “προφίλ” των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών.

Επιπλέον αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δόμηση της σπείρας και οι ρόλοι των μελών του, ως προς την αποθήκευση, νόθευση, εμπορία, διακίνηση, ενώ εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης ναρκωτικών στην Καλλιθέα και στην Λάρισα. Ως προς τους ρόλους των δραστών, αρχηγός του κυκλώματος ήταν ένας 34χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου τα ναρκωτικά να αποθηκευτούν σε κατάλληλους χώρους.

Ακόμη, υπεύθυνος για την φύλαξη και την προώθηση των ναρκωτικών σε διακινητές και χρήστες, ήταν ένας 35χρονος για την Αττική και δύο 32χρονοι για την περιοχή της Λάρισας. Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα βρέθηκαν και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 436,2 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα νοθευτικής ουσίας βάρους 300 γραμμαρίων, 1.972 ευρώ, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δύο πιστόλια, φυσίγγια, δύο αυτοκίνητα και 14 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα