Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν 24 κιλά κάνναβης, 200 γραμμάρια κοκαΐνης, 250 γραμμάρια κάνναβης (σοκολάτα), 15 γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια, μικροποσότητα ηρωίνης, MDMA κλπ

Από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Ασφάλειας Αθηνών, μετά την σύλληψη τριών Ελλήνων για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης στον Γέρακα, επετεύχθη η πλήρης αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στην αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 11 μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για 9 Έλληνες και δύο Αλβανούς. Σημειώνεται ότι τέσσερα μέλη είναι ήδη έγκλειστοι Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων. Αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη της σπείρας.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών διακριβώθηκε ότι η οργάνωση αποτελείτο από τρεις πυρήνες.

Στον πρώτο πυρήνα το αρχηγικό μέλος ήταν επιφορτισμένο με τη μεταφορά-εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαίνης- MDMA ) από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Με υπαρχηγό έναν 33χρονο Έλληνα, υπεύθυνο για την αποθήκευση των εισαγώμενων ναρκωτικών και πέντε περιφερειακά μέλη, διοχέτευαν τα ναρκωτικά σε δίκτυα πελατών.

Ο δεύτερος πυρήνας καθοδηγείτο από 46χρονο Έλληνα έγκλειστο των Φυλακών και είχε ως εκτελεστικό όργανο 40χρονο Έλληνα, ο οποίος διακινούσε τις ποσότητες των ναρκωτικών.

Ο τρίτος πυρήνας ή αλλιώς Ομάδα “Οργάνωσης” ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια αλλά και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Η οικία μάλιστα 28χρονου ημεδαπού, μέλους του πυρήνα είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης.

Συνδετικός κρίκος και των τριών πυρήνων ήταν 35χρονος Έλληνας, ο οποίος παραλάμβανε τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις αποθήκευε και τις επιμέριζε, προκειμένου να τις πωλήσει στους πελάτες του. Ο 35χρονος, βοηθούμενος από τους άμεσα συνεργάτες του διακινούσε τα ναρκωτικά τόσο από την οικία του όσο και επισκεπτόμενος διάφορα νυκτερινά κέντρα.

undefined

Επιπρόσθετα λοιποί συνεργάτες του χορηγούσαν ναρκωτικά σε άτομα που συμμετείχαν σε συναντήσεις “ψυχοθεραπείας” που διοργάνωναν. Συνολικά από τις έρευνες σε 18 οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 24 κιλών, σε ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο 61 δενδρύλλια κάνναβης, 200 γραμμάρια κοκαΐνης, 250 γραμμάρια κάνναβης (σοκολάτα), 15 γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια, μικροποσότητες ηρωίνης και MDMA, 12 ζυγαριές ακριβείας, 6.000 ευρώ, 9 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 3 μοτοσυκλέτες και πλήθος κινητών τηλεφώνων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα