Εξελίξεις με το φορτίο του ‘Andromeda’ μέσα στο Σαββατοκύριακο

Εξελίξεις με το φορτίο του ‘Andromeda’ μέσα στο Σαββατοκύριακο

Οι αρχές εξετάζουν με προσοχή όλα τα πιθανά ενδεχόμενα προκειμένου να καταλήξουν στην πιο ασφαλή λύση για την μεταφορά και τη φύλαξη των πυρομαχικών

Εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένονται στην υπόθεση με τους 400 τόνους εκρηκτικών που φυλάσσονται στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά την κατάσχεση τους από το πλοίο Andromeda.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive οι αρχές εξετάζουν με προσοχή όλα τα πιθανά ενδεχόμενα προκειμένου να καταλήξουν στην πιο ασφαλή λύση για την μεταφορά και τη φύλαξη των πυρομαχικών. Στο μεταξύ, τα πυρομαχικά φυλάσσονται από λιμενικούς αλλά και άνδρες σεκιούριτι, με τη φύλαξη να είναι πολύ αυστηρή. Συγκεκριμένα γίνεται σε τρία στάδια με τους άνδρες του λιμενικού να έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στους ελέγχους που πραγματοποιούνται.

Χθες, υπενθυμίζεται ότι υπήρξε και έκκληση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, να απομακρυνθούν άμεσα τα εκρηκτικά, υπό την εντεινόμενη ανησυχία κατοίκων και φορέων.

Το πλοίο – κινητή βόμβα εντοπίστηκε χθες στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, που σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα