Ευκαιρία για διακοπές με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού

Ευκαιρία για διακοπές με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού

Τα προγράμματα του ΟΓΑ, που θα μπορούν και φέτος οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Εντός του μήνα, προγραμματίζει η διοίκηση του ΟΓΑ να ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας (κοινωνικός τουρισμός, βιβλία και εισιτήρια για θέατρο). Ένα πρόγραμμα που έτσι και αλλιώς θα ξεκινήσει με καθυστέρηση σε σχέση με το προηγούμενο, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον περασμένο Μάιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr η έναρξη του προγράμματος δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς πρέπει πρώτα να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις. Έως τότε, θα καταβληθούν προσπάθειες για να παραμείνουν οι δικαιούχοι στα περσινά επίπεδα (419.000), αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο. Σημειώνεται πάντως ότι ακόμα και έτσι, οι δικαιούχοι θα είναι αισθητά λιγότεροι από τους 584.500 που είχαν προκύψει ένα χρόνο νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση η απαραίτητη υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα φετινά προγράμματα Αγροτικής Εστίας θα μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ. Για να διατηρηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση για να αναδειχθούν οι τελικοί δικαιούχοι των προγραμμάτων.

Τα προγράμματα που θα μπορούν και φέτος οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή είναι:

Κοινωνικός τουρισμός

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping). Πέρσι ήταν 85.000 δικαιούχοι.

Ιαματικός τουρισμός (αφορά μόνο συνταξιούχους)

Το Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις δωρεάν, σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων σε τουριστικά καταλύματα ή ιαματικές πηγές της χώρας. Πέρσι ήταν 15.000 δικαιούχοι

Εκδρομικό Πρόγραμμα

Θα περιλαμβάνει:3ήμερες, 2ήμερες και μονοήμερες εκδρομές, οι οποίες θα διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας. Πέρσι ήταν 49.000 δικαιούχοι.

Δωρεάν παροχή βιβλίων

Το πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα προμήθειας δωρεάν βιβλίων από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας. Πέρσι ήταν 180.000 δικαιούχοι.

Δωρεάν δελτία θεάματος

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Δελτίων Θεάματος θα αφορά μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Πέρσι ήταν 90.000 δικαιούχοι.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:

– Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

– Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους αυτής, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές της Αγροτικής Εστίας.

– Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι – παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα.

– Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.

Στα Προγράμματα Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και στο Εκδρομικό Πρόγραμμα θα δικαιούνται να συμμετάσχουν χωρίς κλήρωση οι συνταξιούχοι με απόλυτη αναπηρία, οι τυφλοί και οι παραπληγικοί. Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού είναι φέτος, όπως έγινε και πέρσι, οι παραπάνω δικαιούχοι να μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο -δικαιούχο των παροχών της Αγροτικής Εστίας που επιλέγουν οι ίδιοι, εφόσον δεν έχουν δηλώσει σύζυγο ή τέκνα στην αίτησή τους. Το τρίτο πρόσωπο θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι θα έχει δηλωθεί από τον αιτούντα ως συνοδός στην αίτηση συμμετοχής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ DIKAIOLOGITIKA.GR:

ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2016 – 17: Ιούλιο τελικά οι αιτήσεις μεγάλες ανατροπές στο πρόγραμμα

Έρχονται 795 προσλήψεις μονίμων σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ και ΟΑΣΑ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα