Ευρωπαίος Πολίτης 2016: Βραβεία και συγκίνηση για την Ελλάδα

Ευρωπαίος Πολίτης 2016: Βραβεία και συγκίνηση για την Ελλάδα

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση από την Λέσβο και ο Διονύσης Αρβανιτάκης έλαβαν το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2016 σε μια συγκινητική τελετή.Το News247 βρέθηκε στην απονομή (Vid+Pics)

Συγκίνηση και πίστη. Πίστη στη συνεισφορά και τη δύναμη που μπορούν να μοιράζονται οι άνθρωποι όταν είναι ενωμένοι.

MVP της διοργάνωσης Ευρωπαίος Πολίτης για το 2016, ήταν ο Διονύσης Αρβανιτάκης, που με τον κλεισμένο του λαιμό κατάφερε να σηκώσει το ακροατήριο που με χέρια στο στήθος και διάσπαρτα δάκρυα τον χειροκροτεί μέχρι να επιστρέψει στη θέση του.

Από την περίπου δίλεπτη ομιλία του, κρατάμε την αρχή της: “κύριε Γιούνκερ είχατε δίκιο. Τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα. Και άλλο τόσο”, είπε και πρόσθεσε:

“Ο κ. Γιούνκερ με ευχαρίστησε αυτοπροσώπως. Και είχε δίκιο τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Αλλά του ζήτησα βοήθεια. Δεν την έστειλε”.

Από τις ομιλίες των 5 υποψηφίων ξεχώρισε το μήνυμα της Sos Mediterranean που εξήγησε από το βήμα ότι αποφάσισαν να βοηθήσουν, μία μέρα που έπιναν τον καφέ τους, σε ένα όμορφο καφέ.

Το πρώτο βραβείο Ευρωπαίου πολίτη (και τις 14000 ευρώ) σήκωσε η οργάνωση Artemissio, με την οποία ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ντάσης αστειεύτηκε ότι έχουν κάτι το ελληνικό μέσα τους (λόγω του ονόματος).

Οι υπόλοιποι 4 νικητές έλαβαν το χρηματικό έπαθλο των 9000 ευρώ, το οποίο όπως χαρακτήρισε η ομάδα της Ηλιαχτίδας είναι “σημαντικό παρότι οξύμωρο εφόσον μιλάμε για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών”.

Υπενθυμίζεται πως για την ελληνική πλευρά, υποψήφιοι για τα βραβεία ήταν ο φούρναρης από την Κω, Δ. Αρβανιτάκης, που ψήνει καθημερινά 100 κιλά ψωμί τα οποία ο ίδιος διανέμει στους πρόσφυγες και η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, η μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τη Λέσβο που συμβάλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων, των μεταναστών και των οικογένειών τους.

Τα βραβεία απέμεινε ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ κ. Ντάσης, ο οποίος δήλωσε: “Φέτος είχαμε 280 υποψηφιότητες για το βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη”.

“Δεν είχαμε την ιταλική συμμετοχή εντός των επιλεγέντων και αυτό με στεναχώρησε πολύ”, συνέχισε ο ίδιος

Υπάρχουν και αυτοί οι λόγοι να νιώθουμε καλά με την υπηκοότητά μας, γι αυτό και το News247 ακολούθησε την ελληνική αποστολή και παρακολούθησε τη βράβευσή της στο κτίριο Charlemagne De Gasperi.

*Το βραβείο της κοινωνίας των πολιτών, το οποίο διανύει αισίως το όγδοο έτος διοργάνωσής του, απονέμεται κάθε χρόνο με θέμα ένα σημαντικό πεδίο δραστηριότητας της ΕΟΚΕ. Το βραβείο του 2015 ήταν αφιερωμένο στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα