Φεστιβάλ στα Μάταλα: 18χρονοι καταγγέλλουν άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Φεστιβάλ στα Μάταλα: 18χρονοι καταγγέλλουν άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Σε βάρος των αστυνομικών έχει κατατεθεί μήνυση, ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης και κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή, όπου διεξήχθη το Φεστιβάλ στα Μάταλα στην Κρήτη, όταν αστυνομικοί ξυλοκόπησαν δύο 18χρονους, κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τους δύο νέους, 18 ετών, μόλις έφτασαν στην περιοχή και συγκεκριμένα στην είσοδο των Ματάλων, οι εν λόγω αστυνομικοί, τους πλησίασαν, φορώντας πολιτικά, προκειμένου να τους κάνουν έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, όπως υποστηρίζουν οι δύο νέοι, δέχθηκαν αναίτια επίθεση, με τους δύο αστυνομικούς να τους χτυπούν σε όλο τους το σώμα, φορώντας τους στη συνέχεια χειροπέδες και οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι δύο νεαροί έντρομοι, δε μπορούσαν να καταλάβουν την επίθεση σε βάρος τους, ενώ δεν υπήρχαν ουσίες πάνω τους. Παράλληλα, αναφέρουν πως δεν προέβαλαν αντίσταση και χαρακτηρίζουν την επίθεση αναίτια. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι 18χρονοι, μέσα στο αυτοκίνητο, όντας δεμένοι με τις χειροπέδες, δέχθηκαν πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα και το πρόσωπο, ενώ όταν έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους μετέφεραν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου τους έγδυσαν από τη μέση και κάτω και τους χτυπούσαν.

Σε βάρος των δύο αστυνομικών έχει κατατεθεί μήνυση, ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης και κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα