Φόρος αίματος στην άσφαλτο και το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Ένας σκισμένος χαρταετός βρίσκεται σε κάδο σκουπιδιών σε παραλία της Αττικής.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ένας σκισμένος χαρταετός βρίσκεται σε κάδο σκουπιδιών σε παραλία της Αττικής. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αιματηρή και η φετινή Καθαρά Δευτέρα με ελαφρά μείωση στα θανατηφόρα σε σχέση με πέρυσι

Αιματηρή αποδείχτηκε δυστυχώς και η φετινή Καθαρά Δευτέρα με ελαφρά μείωση στα θανατηφόρα σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., κατά την εορταστική περίοδο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, από 16 έως 19 Φεβρουαρίου, σε όλη την επικράτεια σημειώθηκαν συνολικά 90 τροχαία ατυχήματα, έναντι 104 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ειδικότερα:

Φόρος αίματος στην άσφαλτο και το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, παρατηρείται επίσης μείωση και στο συνολικό αριθμό των παθόντων, σε σύγκριση με πέρυσι, κατά 33,6% και συγκεκριμένα, 4 νεκροί, έναντι 14 το 2017, 7 σοβαρά τραυματίες και στα δύο έτη και 99 ελαφρά τραυματίες, έναντι 126 το 2017.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που εφαρμόστηκε κατά την εορταστική περίοδο από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα, από εξειδικευμένα συνεργεία των Υπηρεσιών Τροχαίας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 45.814 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 10.397 παραβάσεις, με την πλειονότητα αυτών να αφορά την υπερβολική ταχύτητα και τις παραβάσεις μέθης.

Φόρος αίματος στην άσφαλτο και το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

ADVERTISING

SHARE: