Φρίκη στη Μεσσήνη: Κακοποίησαν μέχρι θανάτου σκύλο στη Μπούκα

Αδέσποτος σκύλος κάθεται στη κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017. Την Παρασκευή άγνωστοι τοιχοκόλλησαν κηδειόχαρτα... προειδοποιώντας όσους ρίχνουν φόλες σε αδέσποτα σκυλιά της πόλης. Τα κηδειόχαρτα κολλήθηκαν επίσης και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την Πέμπτη υπήρξε νέο κρούσμα με θανάτωση 4 αδέσποτων σκύλων και 4 γατιών στην κεντρική πλατεία της πόλης από φόλες.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Αδέσποτος σκύλος κάθεται στη κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017. Την Παρασκευή άγνωστοι τοιχοκόλλησαν κηδειόχαρτα... προειδοποιώντας όσους ρίχνουν φόλες σε αδέσποτα σκυλιά της πόλης. Τα κηδειόχαρτα κολλήθηκαν επίσης και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την Πέμπτη υπήρξε νέο κρούσμα με θανάτωση 4 αδέσποτων σκύλων και 4 γατιών στην κεντρική πλατεία της πόλης από φόλες. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν περίοικοι στην παραλιακή περιοχή της Μπούκας στη Μεσσήνη (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αγνωστοι είχαν έδεσαν σκύλο από τα δύο πόδια κοντά στη θάλασσα στη περιοχή της Μπούκας στη Μεσσήνη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προστατευθεί από τον έντονο κυματισμό και να πνιγεί. Το άτυχο ζώο μάλιστα φαίνεται πως νωρίτερα είχε κακοποιηθεί, καθώς έφερε εγκαύματα.

Το σκληρό αυτό περιστατικό έχει γεμίσει με οργή όχι μόνο όσους το αντίκρισαν, αλλά και την φιλοζωική κοινότητα γενικότερα.

Φρίκη στη Μεσσήνη: Κακοποίησαν μέχρι θανάτου σκύλο στη Μπούκα

Πιο αυστηρές είναι πλέον οι ποινές που επιβάλλονται για τις κακοποιήσεις ζώων. Μέλη του φιλοζωικού κινήματος, αν και τονίζουν ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλα ζητήματα σχετικά με τη βελτίωση και την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την προστασία των ζώων, σημειώνουν ότι θεωρείται σημαντική πρόοδος το γεγονός ότι οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές τηρούν πλέον πιο ενεργή στάση όσον αφορά τη διαλεύκανση και καταδίκη υποθέσεων κακοποίησης των ζώων. Πρόσφατα ηλικιωμένος άνδρας καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο γιατί κλώτσησε σκύλο.

ΠΗΓΗ ELEFTHERIAONLINE

ADVERTISING

SHARE: