Φτιάξε τη δική σου ταινία για το προσφυγικό

Διάσωση προσφύγων που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα στον παραλιακό δρόμο του αεροδρομίου στην Λέσβο την στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στην Μυτιλήνη την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI)
Διάσωση προσφύγων που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα στον παραλιακό δρόμο του αεροδρομίου στην Λέσβο την στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στην Μυτιλήνη την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΟΠΑΝΔΑ οργανώνει σχολή παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Το StoryDoc σε συνεργασία με το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων Ανοιχτά Σχολεία, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Νεολαίας ΟΠΑΝΔΑ και την Περιφέρεια Αττικής οργανώνει σχολή παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια.

Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές έως 6 Φεβρουαρίου.

Διδάσκουν οι σκηνοθέτες Μάρκος Γκαστήν, Άγγελος Κοβότσος, Ηλίας Γιαννακάκης,Γεράσιμος Ρήγας, Βασίλης Λουλές και Μαρία Πεσλή.

Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ ,ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο. Ιδιαίτερα τμήματα θα συγκροτηθούν για νέους (16 – 24 ετών) και για μεγαλύτερους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ παρέχεται δωρεάν κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 τριήμερα σεμινάρια, το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και το Μάιο του 2017. Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και την υπος΄τηριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε. Στόχος του προγράμματος είναι να παραχθούν 10 ταινίες μικρού μήκους (διάρκειας 8-15 λεπτών), οι οποίες θα προβληθούν δημόσια στην Αθήνα και σε άλλες 5 πόλεις. Συγκεκριμένα, προβολές θα γίνουν στις πόλεις Μυτιλήνη, Σμύρνη, Τυρ (Λίβανος), Αμάν (Ιορδανία) Ραμάλα (Παλαιστίνη) όπου πραγματοποιείται αντίστοιχο πρόγραμμα με τίτλο Ηοme - NewHome.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το StoryDoc στο info@storydoc.gr , ή στο email booking@athensopenschools.g,όπου παρακαλούνται να αναφέρουν αν έχουν κάποια εμπειρία με το ντοκιμαντέρ και την ιδέα τους σε μια σύντομη περιγραφή. Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες στο www.storydoc.gr .Καταληκτική ημερομηνία : 6 Φεβρουαρίου.

ADVERTISING

SHARE: