Γ. Βασιλειάδης: Στόχος η πρόληψη της Διαφθοράς

Γ. Βασιλειάδης: Στόχος η πρόληψη της Διαφθοράς
ΑΘΗΝΑ- o Γιώργος Βασιλειάδης γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς .(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, έγινε γνωστό ότι επεκτείνεται η δράση Εσωτερικού Ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες. Ο γ.γ. Κατά της Διαφθοράς ζήτησε την απονομή της δικαιοσύνης για όλους

Σε όλη την κλίματα της Δημόσιας Διοίκησης επεκτείνονται οι Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου, προκειμένου να καταγραφούν οι παθογένειες των δημόσιων υπηρεσιών και να προληφθούν.

Σε ημερίδα που οργάνωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, αναφέρθηκε πως με εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου επιδιώκεται η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς και η πρόληψη της διαφθοράς.

Ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, επεσήμανε ότι δημιουργούνται οι δομές ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και να κλείσουν οποιαδήποτε παράθυρα επανάληψης τέτοιων φαινομένων. Κατά την ομιλία του, απευθύνθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους για το μέτρο, λέγοντας: “ούτε εσείς να είστε ποτέ επίορκοι ούτε στην επόμενη λίστα Μπόργιανς να είμαι εγώ”.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουΐκ κατά τη διάρκεια ημερίδας τόνισε ότι “ασυλία δεν υπάρχει για κανέναν”, επισημαίνοντας τη διασύνδεση της πολιτικής και της διαφθοράς. Αναφέρθηκε σε “στικάκια ή λίστες που ξεχάστηκαν σε συρτάρια, αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών που καθυστέρησαν να καθαρογραφούν, εκβιασμούς από τον χώρο των media όπου οι μηχανισμοί κάνουν τα στραβά μάτια, λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού” αλλά και στους “νονούς σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίοι ήταν οι χρηματοδότες του πολιτικού συστήματος”.

Τέλος, η νέα Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου τόνισε ότι οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου αποτελούν ένα στοίχημα που πρέπει να τρέξει με ταχείς ρυθμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα