Game Changer in Women of Influence: Οι γυναίκες που ασκούν επιρροή είναι εδώ

Game Changer in Women of Influence: Οι γυναίκες που ασκούν επιρροή είναι εδώ

H επιτυχημένη σειρά συνεδρίων Game Changer παρουσίασε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Women of Influence στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με κορυφαία ονόματα από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα να ανεβαίνουν στη σκηνή

Το συνέδριο Game Changer in Women of Influence το οποίο διοργανώνεται από την 24MEDIA σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας, Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Σημείο αναφοράς και αφετηρίας και του φετινού Συνεδρίου υπήρξε η ανάγκη, να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομία και την κοινωνία, ώστε να αλλάξει η νοοτροπία, που εμποδίζει την πρόσβασή τους σε θέσεις υψηλής επιρροής και κύρους.

 

Μέσα από τις ομιλίες ανδρών και γυναικών σε θέσεις “κλειδιά” της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας, αγοράς και δράσης, αναδείχτηκαν όσα ακόμα και σήμερα αποτελούν τροχοπέδη στην πρόοδο και επαγγελματική εξέλιξη ικανών  γυναικών.

Το συνέδριο μετά την περσινή του επιτυχία, επιχείρησε να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομία και την κοινωνία και παράλληλα να συμβάλλει στην αλλαγή της νοοτροπίας που εμποδίζει την πρόσβαση των γυναικών σε θέσεις υψηλής επιρροής και κύρους.

 

Και βέβαια, αυτό που χαρακτήρισε και αυτό το Συνέδριο Game Changer κορυφαίο, είναι το κύρος των ίδιων των συμμετεχόντων.

Το δεύτερο Game Changer in Women of Influence, φιλοξένησε κορυφαίες προσωπικότητες της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν σε μια δυναμική συζήτηση για τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Οι παρεμβάσεις των ομιλητών

Το news24/7 βρέθηκε στη Στέγη και σημείωσε ορισμένες από τις βασικές παρεμβάσεις των ομιλητών.


Στη συζήτηση παρενέβη η Ελευθερία Ζούρου, Founder & CEO του Doctoranytime.


Οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση ρίσκων, γιατί χρησιμοποιούν και την διαίσθηση


Μην αφήσεις ποτέ να σου στραπατσάρουν την αξιοπρέπεια


Δεν μας αντιμετώπιζαν επί ίσοις όροις. Εγώ δεν δέχθηκα ποτέ να έχω μια διαφορετική μεταχείριση


H θέση εξουσίας μπορεί να είναι μοχλός, αλλά και κίνητρο σεξουαλικής παρενόχλησης


Μία γυναίκα, η οποία είναι CEO δεν είναι τόσο ελκυστική, όπως ένας άνδρας. Δεν λειτουργεί υπέρ της


Να μιλήσουμε για τις αλλαγές μέσα μας. Να αναπτυχθούμε προσωπικά. Να δικτυωθούμε, να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες


οι γυναίκες Oγκολόγοι μπορούν να είναι το ίδιο καλές ή και καλύτερες από τους άνδρες


Έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε για το πώς πρέπει να αλλάξει όλο το εταιρικό πλαίσιο, προκειμένου να γίνει πιο ανοιχτό προς την ισότητα και την ποικιλομορφία


Αλλάζει όλο το mindset όταν οι γυναίκες κατακτούν θέσεις στρατηγικής σημασίας


Υποστηρικτές του συνεδρίου είναι η Lierac και το Ath/Tech. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Ελληνοσουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Hellenic Swedish Chamber of Commerce).

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η Direction Business Network με τα Business Today, AdBusiness, advertising.gr, businessnews.gr, η Huffpost Greece και το Ladylike.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα