ΓΕΝ: Να τι έγινε στα Ίμια

ΓΕΝ: Να τι έγινε στα Ίμια

Σε διάψευση των τουρκικών δημοσιευμάτων προχωρά το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, παραθέτοντας φωτογραφίες από τη ρίψη στεφάνου, του υπουργού Άμυνας στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών των Ιμίων

Τα όσα κυκλοφορούσαν χθες τουρκικά Μέσα σχετικά με παρεμπόδιση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ από τουρκικά πλοία, ενώ επιχειρούσαν να ρίξουν στεφάνι στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών στα Ίμια, διαψεύδει με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

ΓΕΝ: Να τι έγινε στα Ίμια
ΓΕΝ

Το ΓΕΝ αναφέρει πως τα τουρκικά δημοσιεύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και πως τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου, το οποίο, όμως, με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κατάφερε να προσεγγίσει.

ΓΕΝ: Να τι έγινε στα Ίμια
ΓΕΝ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία έπλευσε στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου ΠΝ21. Περί τις 10:30, εκτελέστηκε ρίψη στεφάνου και ανάλογη απόδοση τιμών στους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 1996, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, έπλεαν το περιπολικό Α/Υ KAS του Ναυτικού της Τουρκίας, τα σκάφη SG81 και SG101 και ίπτατο ένα ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας. Από ελληνικής πλευράς έπλεε το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΡΩ (ΛΣ070) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Κατά τον πλου της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου. Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο.

Τα όσα αναφέρονται στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κατέπλευσε στη Ν. Κάλυμνο για συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του ελικοπτέρου ΠΝ21, του Δήμου Καλύμνου.

ADVERTISING

SHARE: