Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς: Η διαφθορά τώρα αποκαλύπτεται

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθορά, απαντώντας στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

«Η διαφθορά δεν αυξήθηκε όπως θέλουν να ερμηνεύουν εκπρόσωποι συγκεκριμένων συμφερόντων, η διαφθορά τώρα αποκαλύπτεται», σημειώνει η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα. «Οφείλουμε να ενημερώσουμε», αναφέρει, «ότι η ετήσια έκθεση για το 2016 της ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια αφορά στην υποκειμενική και με αμφισβητούμενη επιστημονική τεκμηρίωση μέτρηση της αντίληψης της διαφθοράς κι όχι το πραγματικό μέγεθος της διαφθοράς».

«Mε βάση τη μεθοδολογία της έρευνας», συνεχίζει, «η πρόσφατη αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων του χθες είχε αρνητική επίδραση για τη βαθμολογία της χώρας, αφού καταδεικνύεται η ύπαρξη διεφθαρμένων συστημάτων που έως τώρα ζούσαν στη σκιά» και προσθέτει ότι: «ενδεικτικό στοιχείο της αξιοπιστίας του δείκτη αντίληψης της διαφθοράς αποτελεί ότι η χώρα μας ιστορικά συγκέντρωσε καλύτερη βαθμολογία το έτος 1996 (50), 1997 (53,5), το 2000 (49) παρότι όλοι πλέον σήμερα γνωρίζουμε ποιο ήταν το πραγματικό επίπεδο της διαφθοράς και κατάχρησης δημοσίου χρήματος».

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η διαφθορά δεν αυξήθηκε όπως θέλουν να ερμηνεύουν εκπρόσωποι συγκεκριμένων συμφερόντων, η διαφθορά τώρα αποκαλύπτεται. Η κυβέρνηση έχει ισχυρή πολιτική βούληση και ολοκληρωμένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς που υλοποιεί και εφαρμόζει, με σημαντικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα».

Η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τη μάχη κατά της διαφθοράς και «θα αποκαλύπτει σκάνδαλα που παρέμεναν επί χρόνια καταχωνιασμένα, ακόμα κι αν τούτο σημαίνει μείωση της βαθμολογία της χώρας σε εκθέσεις αντίληψης Μ.Κ.Ο.». «Αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η αποκάλυψη της διαφθοράς», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

H διαφθορά επιστρέφει στην Ελλάδα

ADVERTISING

SHARE: