Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης: Μικτό κλιμάκιο ελέγχει την τιμολόγηση των φαρμάκων

Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης: Μικτό κλιμάκιο ελέγχει την τιμολόγηση των φαρμάκων
Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς eurokinissi

Δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία του ΕΟΦ και τα έγγραφα για τις τιμολογήσεις σε κρίσιμες περιόδους, αποκάλυψε στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6 η Μαρία Παπασπύρου

Για  την υπόθεση Novartis και το σκάνδαλο υπερτιμολόγησης των φαρμάκων μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κ. Μαρία Παπασπύρου. Όπως ανέφερε η κ. Παπασπύρου, μετά από εισαγγελική παραγγελία έχει συσταθεί μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών, προκειμένου να ερευνηθεί αν έχει τηρηθεί η διαδικασία τιμολόγησης των φαρμάκων κατά την περίοδο 2006-2015.

Σύμφωνα με τη Γενική Επιθεωρήτρια, οι επιθεωρητές συγκεντρώνουν υλικό και έγγραφα, όπως τα e-mail των υπηρεσιών και τις αποφάσεις των επιτροπών, προκειμένου να διερευνηθεί η διαδικασία τιμολόγησης, η οποία από το 2006 έως το 2011 ήταν στην ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας.

Όπως εξήγησε η κ. Παπασπύρου, η διαδικασία παρουσιάζει δυσκολία καθώς δεν υπάρχει η ηλεκτρονική αλληλογραφία του ΕΟΦ την περίοδο 2011-2012, όπως και τα έγγραφα για τις τιμολογήσεις των φαρμάκων του υπουργείου Υγείας για την περίοδο 2012-2013, τα οποία, όμως, η ίδια αισιοδοξεί πως τελικά θα βρεθούν.

Όπως τόνισε, η διαδικασία θα καθυστερήσει καθώς ο εντοπισμός του απαραίτητου υλικού είναι δύσκολος, λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει από το 2006.

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, είπε ότι “έχουμε πάρα πολλά έγγραφα, έχουν γίνει κατασχέσεις από τους εισαγγελείς σε ηλεκτρονική μορφή και αυτά έχουν πάει στη Γενική Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών” και πρόσθεσε ότι “μας έχουν στείλει πορίσματα και περιμένουμε κι άλλα”.

Κλείνοντας, σημείωσε πως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου για την Novartis, σειρά θα πάρουν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα