Γιάννης Λεμπιδάκης: Το παιδί μου είναι ζωντανό – Το ευχαριστώ είναι λίγο

Γιάννης Λεμπιδάκης: Το παιδί μου είναι ζωντανό – Το ευχαριστώ είναι λίγο

Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Γιάννη, μετά την απελευθέρωση του 53χρονου επιχειρηματία

“Το παιδί μου είναι ζωντανό. Το ευχαριστώ είναι λίγο για όλους όσοι συνέβαλαν”:

Φανερά συγκινημένος και καταπονημένος, αλλά ταυτόχρονα ανακουφισμένος ο Γιάννης Λεμπιδάκης, πατέρας του Μιχάλη που έζησε επί έξι μήνες και δύο ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του ευχαρίστησε με δήλωσή του στο  cretalive.gr όλους όσοι συνέβαλαν στην απελευθέρωση του παιδιού του.

Ο πατέρας και ο αδελφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν εκείνοι που σήκωσαν το βάρος της διαπραγμάτευσης με τους απαγωγείς από την πρώτη στιγμή. Οι δράστες, όλοι ‘Ελληνες, είχαν σχεδιάσει με μεγάλη προσοχή την απαγωγή και ήταν προετοιμασμένοι για να κρατήσουν μεγάλο διάστημα το θύμα τους, με δεδομένες και τις υπέρογκες απαιτήσεις τους, που ξεκίνησαν στα 100 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο από τους δράστες είχαν εργασθεί στο παρελθόν στις επιχειρήσεις της οικογένειας Λεμπιδάκη.
 Η οικογένεια έφθασε στα όριά της ψυχολογικά, ειδικά όταν οι δράστες είχαν αραιώσει τις επικοινωνίες τους, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να πιέσουν κι άλλο ώστε να αποσπάσουν μεγαλύτερα λύτρα. Έως αυτή την ώρα, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν δόθηκαν λύτρα, ωστόσο εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το κρησφύγετο και να προχωρήσουν στην απελευθέρωση του ομήρου και στις συλλήψεις των δρστών.
Η οικογένεια Λεμπιδάκη είχε δημοσιοποιήσει την απελπισία της 80 ημέρες μετά την απαγωγή του Μιχάλη, που είναι διευθύνων σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση Πλαστικά Κρήτης. Τότε, με επιστολή τους που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Πατρίς του Ηρακλείου είχαν κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάσταση του και η οικογένεια μας βυθίζεται σε απόγνωση.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου, για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα.


Με το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια μας ο Μιχάλης.


Στις δύσκολες αυτές στιγμές, παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση.


Οικογένεια Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα