'Γκάζι' για μπλόκα από τους αγρότες

ΗΛΕΙΑ-Εικόνες από τα δύο μπλόκα των αγροτών στην Ηλεία στη Μαραθιά και το Κουρτέσι. 
Ηλεία 21/01/2016
(EUROKINISSI-Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr)
ΗΛΕΙΑ-Εικόνες από τα δύο μπλόκα των αγροτών στην Ηλεία στη Μαραθιά και το Κουρτέσι. Ηλεία 21/01/2016 (EUROKINISSI-Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr) EUROKINISSI

Ο κύβος ερρίφθη και στις 23 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αποκλεισμοί των δρόμων. Η ημερομηνία προέκυψε μετά την ευρεία σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λάρισα

Το βλέμμα στραμμένο στα μπλόκα έχουν οι αγρότες, καθώς προσανατολίζονται να κλείσουν τους δρόμους στις 23 Ιανουαρίου. Οι αγρότες όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα, με πάνω από 100 αντιπροσώπους Συλλόγων και επιτροπών αγώνα, πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη μετά από κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, από τη σημερινή Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα, τονίζοντας πως τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλά και σε κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα.

Ο κ. Μπούτας τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την Ε.Ε και το κεφάλαιο», ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

Συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπή των 68 μπλόκων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, με θέματα την εκτίμηση του 40 ήμερου αγώνα στα μπλόκα, τα  μέτρα που θα ληφθούν για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
(EUROKINISSI)
Συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπή των 68 μπλόκων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, με θέματα την εκτίμηση του 40 ήμερου αγώνα στα μπλόκα, τα μέτρα που θα ληφθούν για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών, με λεωφορεία, στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς της αγροτικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

«Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα.

Να σημειωθεί τέλος, πως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά. Ο Βαγγέλης Μπούτας είπε πως αν συμβεί αυτό «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση;»

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έτοιμοι για νέα μπλόκα οι αγρότες

Οι αγρότες ζητούν να συζητηθούν στη Βουλή τα αιτήματα τους

ADVERTISING

SHARE: