Η Χρυσή Αυγή μηνύει τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων διώκεται από τη Χρυσή Αυγή επειδή, όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά, δεν συμπεριέλαβε βουλευτή της στον κατάλογο των επισήμων που θα κατέθεταν στέφανα κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Σε προκαταρκτική εξέταση κάλεσε αύριο η Πταισματοδίκης Κέρκυρας τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Αϊβατίδης.

Λόγο για τη μηνυτήρια αναφορά αποτέλεσε, όπως ισχυρίζεται ο χρυσαυγίτης βουλευτής, ο σκόπιμος "αποκλεισμός" του από τον κ. Γαλιατσάτο σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου το 2015...

«Με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα, από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου για το έπος 1940 και ότι τον εξαίρεσε από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων» υποστηρίζεται στη μήνυση.

Από τη πλευρά της, η Περιφέρεια απαντά μέσω ανακοίνωσής της ότι "η κατάθεση μήνυσης στον περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο από τη Χρυσή Αυγή, για την κατάθεση στεφάνων, ομοιάζει με την εκδίκαση για παράβαση καθήκοντος του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, γιατί δεν διευκόλυνε την ΧΑ κατά την προεκλογική περίοδο". Όπως υποστηρίζει "είναι κεντρική επιλογή των φασιστικών - ναζιστικών μορφωμάτων να επιτίθενται και να οδηγούν συρόμενους στα δικαστήρια, αιρετούς που στέκονται εμπόδιο στη ρατσιστική τους προπαγάνδα".

Θεωρούμε ότι η δίωξη που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή στον περιφερειάρχη είναι βαθιά πολιτική

Η διώξη εδράζεται μάλιστα "στη δράση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, για να χτυπηθεί ο ρατσισμός και οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας" συνεχίζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και προσθέτει: "Προς επίρρωση τούτων, υπενθυμίζουμε ότι και την 28η Οκτωβρίου 2016, μια χρονιά ακριβώς μετά την πρώτη μήνυση, ο Ι. Αϊβατίδης της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε νέα μήνυση κατά του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, για την ακύρωση της παρέλασης και κατά του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί δεν ήταν της αρεσκείας του ο πανηγυρικός που εκφώνησε".

Τέλος, η Περιφέρεια, καλεί τον λαό να καταδικάσει κινήσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της γραφικότητας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος διχασμού της κοινωνίας, εκφράζει την εμπιστοσύνη της προς την ελληνική Δικαιοσύνη και διαμηνύει ότι «οι μηνύσεις και οι διώξεις δεν πρόκειται ούτε κατ’ ελάχιστο να μας πτοήσουν στην εναντίωσή μας στις ρητορικές μίσους και ρατσισμού και σε εκείνους που τις εκπροσωπούν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: χρυσή αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σοβαρά επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στα Πετράλωνα

Πελετίδης: Δικάζεται το σύνολο του πατραϊκού λαού που βρίσκεται σήμερα εδώ για να κτυπηθεί ο ρατσισμός

ADVERTISING

SHARE: