Η Ύπατη Αρμοστεία εξυμνεί την Τήλο για το προσφυγικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας στο πρώην σούπερ μάρκετ "Ατλάντικ" την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016. Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης στα κοντέινερ, για την ποιότητα του φαγητού και για την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο Κέντρο.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας στο πρώην σούπερ μάρκετ "Ατλάντικ" την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016. Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης στα κοντέινερ, για την ποιότητα του φαγητού και για την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο Κέντρο. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Πρόσφυγες μιλούν για την φιλοξενία που τους έδειξαν οι άνθρωποι της Τήλου και πώς τους βοήθησαν δίνοντας τους δουλειά

Το παράδειγμα της Τήλου και των ανθρώπων της για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το προσφυγικό και αγκάλιασαν δεκάδες πρόσφυγες, εξυμνεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μέσα από ένα βίντεο παρουσιάζουν την ιστορία ανθρώπων που πλέον ζουν στο νησί και έχουν βρει δουλειά σε τοπικές επιχειρήσεις.

Στο κείμενο με τίτλο «Οι νησιώτες που άνοιξαν την καρδιά και τις επιχειρήσεις τους στους πρόσφυγες», στη σελίδα της Ύπατης Αρμοστείας, σημειώνεται ότι: «Το μικρό ακριτικό νησί της Τήλου έχει πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τα 800 άτομα. Κατάφερε όμως τον τελευταίο χρόνο να γίνει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κάτοικοί του έχουν ανοίξει την καρδιά και τις επιχειρήσεις τους σε περίπου 10 οικογένειες προσφύγων ξεριζωμένες από τον πόλεμο στη Συρία».

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι το πώς δίνοντας ευκαιρία στους πρόσφυγες να εργαστούν τους βοηθάμε να ενταχθούν πιο γρήγορα στην κοινωνία.

«Προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν και να συνεχίσουν φυσιολογικά τη ζωή τους έπρεπε να εργαστούν. Και σαφώς είναι μεγάλη τιμή για εμάς ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουνε να μείνουνε στον τόπο μας», αναφέρει η Δήμαρχος Μαρία Καμμά. «Τι πιο πολύτιμο από το να σε αγαπάνε οι άνθρωποι;» συμπληρώνει.

«Από τότε που ήρθα στην Τήλο την αποκαλώ γη των ονείρων, ‘Dreamland’», λέει ο Kusai Al-Damad, που άφησε πίσω του τη Συρία και πλέον δουλεύει σε έναν φούρνο στο γραφικό νησί.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α) και ο εταίρος της Solidarity Now, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρέχουν στέγαση και μαθήματα γλώσσας στους ενήλικες και τα παιδιά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣτΕ: Να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία Σύροι

Ξεπέρασαν τους 2.400 οι πρόσφυγες στο Β. Αιγαίο από την 1η Σεπτεμβρίου

ADVERTISING

SHARE: