Η αντιμετώπιση των πλημμυρών σε δύο ημερίδες στην Αθήνα, 23 και 24 Οκτωβρίου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)
ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ) EUROKINISSI

Η αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας, στο επίκεντρο ημερίδων που διοργανώνει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων

Δύο σημαντικές ημερίδες για τα Ύδατα και την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας διοργανώνει, τη Δευτέρα, 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Οι ημερίδες αυτές γίνονται στο πλαίσιο της εφαρμογής των δύο σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών. Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 23/10 και ώρα 09:30 π.μ., Ημερίδα με θέμα: «1η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής (EL06)», και

Τρίτη 24/10 και ώρα 09:30π.μ., Ημερίδα με θέμα:«Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής (EL06)».

Οι ημερίδες, που θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ( Λ. Μεσογείων 119, Αθήνα), διεξάγονται στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την υλοποίηση της 1ης Αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών και για την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας. Η ολοκλήρωση του συνόλου των Σχεδίων Διαχείρισης αποτελεί ουσιαστικά υλοποίηση μίας ενιαίας πολιτικής για τα ύδατα, η οποία τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο και ικανοποιεί μια υποχρέωση της χώρας που καθυστερεί εδώ και έξι χρόνια, απελευθερώνοντας κοινοτικούς πόρους στους τομείς της ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης και αποφεύγοντας κυρώσεις και πρόστιμα.

Στη βάση αυτή και επικουρικά με τη διαβούλευση μέσω των ειδικά διαμορφωμένων ιστοσελίδων του Υπουργείου http://wfdver.ypeka.gr/και http://floods.ypeka.gr/, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι ενδιαφερόμενοι και το κοινό καλούνται να συμμετέχουν ενεργά, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων. Η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας ξεκινά από τοπικό επίπεδο και είναι ευθύνη όλων μας.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, “η ενεργός συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και του κοινού κρίνεται απαραίτητη και αποφασιστικής σημασίας προκειμένου η διαδικασία της διαβούλευσης να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια. Οι απόψεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια των ημερίδων θα αποτελέσουν υλικό για τη διαμόρφωση των οριστικών Σχεδίων Διαχείρισης και των αντίστοιχων Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων”.

ADVERTISING

SHARE: