Η Κως άντεξε

Η Κως άντεξε

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη, τον τομεάρχη υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον τομεάρχη τουρισμού Μάνο Κόνσολα, έφτασε στην Κω για να ενημερωθεί αναφορικά με το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός

Της Μίκας Κοντορούση

O Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έφτασε μέσω Λέρου, στην Κω, προκειμένου να αποκτήσει άμεση αντίληψη για τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός και να συμπαρασταθεί στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και στους επαγγελματίες του νησιού σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα επισκέφθηκε τα σημεία της πόλης όπου σημειώθηκαν οι ζημιές.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην Κω μετά το σεισμό.

Στην Κω, επίσης, έφτασαν με πτήση από Αθήνα, με εντολή του Προέδρου της ΝΔ, και κλιμάκιο του κόμματος με τον Τομεάρχη Εσωτερικών και Βουλευτή Αττικής, κ. Μάκη Βορίδη κα τον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Σερρών, κ. Κώστα Καραμανλή προκείμενου, μαζί με τον κ. Κόνσολα, να έχουν επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και τους τοπικούς φορείς.

Κόνσολας: Οφείλουμε να σταθούμε όλοι δίπλα στην Κω

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

«Οφείλουμε να σταθούμε όλοι δίπλα στην Κω.

Στην Κω που δοκιμάστηκε σκληρά, άντεξε και διεκδικεί να σταθεί ξανά δυνατή στα πόδια της.

Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις λιμενικές υποδομές άμεσα.

Ο τουρισμός του νησιού πρέπει να προστατευτεί και να ενισχυθεί».

Καραμανλής: Η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, ώστε να ομαλοποιηθεί η ζωή στο νησί το συντομότερο δυνατό

Βορίδης: Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που έχουν “φύγει”

Δαυίδ Γερασκλής, Αντιδήμαρχος Κω: Ο κύριος δομικός ιστός του νησιού μας άντεξε

“Είμαστε αισιόδοξοι. Ο κύριος δομικος ιστός του νησιού μας άντεξε. Είχαμε τους τραγικός θανάτους,  το λιμάνι που δεν ξέρουμε ποτέ θα λειτουργήσει και το ανατολικό τμήμα της πόλης της Κω που παρουσιάζει αρκετές ζημιές.  Ωστόσο,  είμαστε εδώ και θα τα αντιμετωπίσουμε ολα”, δήλωσε ο κ. Γερασκλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα