Η μάχη των κατοικίδιων: Πόσοι έχουν σκύλο και πόσοι γάτα στην Ελλάδα

Η μάχη των κατοικίδιων: Πόσοι έχουν σκύλο και πόσοι γάτα στην Ελλάδα

Ο συνολικός αριθμός των κατοικίδιων στην Ελλάδα. Ποια είναι το κατοικίδιο που ξεπερνάει ακόμη και τους σκύλους και τις γάτες στα ελληνικά σπίτια

Αν και η υπόλοιπη Ευρώπη έχει ταχθεί πιο ξεκάθαρα υπέρ του σκύλου ή της γάτας ως επιλογή κατοικίδιου οι Έλληνες (σ.σ. όπως και οι Φινλανδοί) δείχνουμε να μην είμαστε τόσο αποφασισμένοι και η διαφορά να βρίσκεται στο 1%.

Σύμφωνα με την έκθεση του FEDIAF, του Συνδέσμου της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ζωοτροφών για κατοικίδια, το 2016 στην Ευρώπη υπήρχαν 80 εκατομμύρια νοικοκυριά τα οποία διέθεταν τουλάχιστον έναν κατοικίδιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις (σ.σ. προέρχονται κυρίως από τις πωλήσεις που πραγματοποιούν οι μεγάλες εταιρείες ζωοτροφών στα σούπερ μάρκετ αλλά και από έρευνες) στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 26% των νοικοκυριών έχει τουλάχιστον μία γάτα και το 18% σκύλο. Σε ότι αφορά στο σύνολο της Ευρώπης η ψαλίδα κλείνει και διαμορφώνεται στο 24% – 21% υπέρ της γάτας.

Στην Ελλάδα όπως προαναφέραμε η διαφορά είναι στο πόντο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 14% των νοικοκυριών στην πατρίδα μας που έχει τουλάχιστον ένα κατοικίδιο προτιμάει τον σκύλο και το 13% την γάτα.Τα παραπάνω ποσοστά δεν αποκλείουν την συνύπαρξη των δύο pet κάτω από την ίδια στέγη.  Σε απόλυτα νούμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 660.000 σκύλοι και 590.000 γάτες στην Ελλάδα.

Όπως και να έχει την μάχη των κατοικίδιων στην Ελλάδα την έχουν κερδίσει σε απόλυτα νούμερα τα πουλιά τα οποία φέρεται να αγγίζουν το 1 εκατ. (συγκεκριμένα 970 χιλ.). Πίσω από τον σκύλο και την γάτα και σε σχετικά μικρή διαφορά βρίσκονται τα κουνέλια (417.000) ενώ πολύ πιο μακριά βρίσκονται τα ψάρια ενυδρείου (90.000) και οι χελώνες (9.500).

 

– Με στοιχεία από την FEDIAF, κεντρική φωτογραφία shutterstock

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα