Η νεοναζιστική οργάνωση “Κρυπτεία” ανέλαβε την επίθεση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

Η νεοναζιστική οργάνωση “Κρυπτεία” ανέλαβε την επίθεση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

Πρόκειται για την ίδια νεοναζιστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για εμπρηστική επίθεση στον καταυλισμό των Πακιστανών εργατών σε χωράφια της Μανωλάδας και είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ από το Αφγανιστάν το περασμένο φθινόπωρο γιατί είχε βγει σημαιοφόρος του σχολείου του.

Η νεοναζιστική οργάνωση «Κρυπτεία» βρίσκεται πίσω από την χθεσινή επίθεση στο υπό κατάληψη κτίριο από αντιεξουσιαστές, του πρώην ΠΙΚΠΑ, στα Άνω Πετράλωνα, με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Από την επίθεση αυτή, στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο ενώ ακολούθησαν 6 προσαγωγές, εκ των οποίων τρεις ήταν αντιεξουσιαστές. Για κανέναν δεν προέκυψε συμμετοχή στο επεισόδιο και αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Σήμερα το μεσημέρι, την ευθύνη για την αυτήν την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Κρυπτεία», με τηλεφώνημα αγνώστου στην ενημερωτική ιστοσελίδα iefimerida.gr, που με την σειρά της ενημέρωσε τις Αρχές.

Ο άγνωστος φέρεται να είπε στο τηλεφώνημά του: «Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν».

Η ίδια φασιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ από το Αφγανιστάν το περασμένο φθινόπωρο, γιατί είχε βγει σημαιοφόρος του σχολείου του. Η ίδια οργάνωση είναι υπεύθυνη και για άλλες ρατσιστικές επιθέσεις. Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα