Η ΠΟΕΣΥ προσφεύγει στο ΔΝΤ για τα σεμινάρια σε Έλληνες δημοσιογράφους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΣΥ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΣΥ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ) MOTIONTEAM

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να

Με απόφαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να προσφύγει στα αρμόδια όργανα του ΔΝΤ, με αφορμή την κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ενώπιον της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος στη Βουλή.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μετά την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη και τους ισχυρισμούς του ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν, ήδη από το 2010, σεμινάρια που οργάνωσε το ΔΝΤ και η Κομισιόν με σκοπό «τη χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης» είναι θέμα συνταγματικής υποχρέωσης και ευθύνης να φωτιστούν όλες οι πλευρές αυτής της υπόθεσης. Καλούμε τα πρόσωπα που έχουν γνώση και επικαλούνται τα στοιχεία που διαθέτουν, να δώσουν στην Ομοσπονδία όλα τα σχετικά δεδομένα που κατέχουν, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΣΥ αναφέρει επίσης ότι είναι ευθύνη όλων των κύκλων και των οργανώσεων να καταδικάζουν κάθε απόπειρα χειραγώγησης της δημοσιογραφίας και να συμβάλλουν στη διαφύλαξη της ανεξάρτητης και αμερόληπτης ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΠΟΕΣΥ ζητά εξηγήσεις για τη μνημονιακή εκπαίδευση δημοσιογράφων

ADVERTISING

SHARE: