Η πρώτη κατάθεση Παπαδήμου στην Αντιτρομοκρατική μετά την επίθεση

Η πρώτη κατάθεση Παπαδήμου στην Αντιτρομοκρατική μετά την επίθεση
Letter bomb explosion in the car of the ex Prime Minister of Greece Loukas Papadimos, in Athens, on May 25, 2017 / , , 25 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Την πρώτη του έγγραφη κατάθεση έδωσε χθες το απόγευμα στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο Λουκάς Παπαδήμος στον "Ευαγγελισμό", όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Τι είπε για τη στιγμή που άνοιξε το φάκελο

Την πρώτη του επίσημη και έγγραφη κατάθεση έδωσε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χθες το απόγευμα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Στην ουσία επιβεβαίωσε αυτό που γνώριζαν προφορικά σε έναν πρώτο βαθμό οι αστυνομικοί και που είχε προκύψει από την ενδελεχή έρευνα για την διαδρομή δηλαδή της επιστολής-βόμβας.

Επιβεβαίωσε ότι η επιστολή πήγε στο σπίτι του με ταχυδρομείο, δεν θυμόταν όμως το εικονικό όνομα του αποστολέα, κάτι που μπόρεσαν να εξάγουν όμως από την αναδόμηση των κομματιών τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, γνωρίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκε και μία ψεύτικη διεύθυνση από το Κολωνάκι.

Επίσης τόνισε ότι γνώριζε πως η αλληλογραφία του έφυγε για έλεγχο από τα μηχανήματα της Βουλής και όταν επέστρεψε και την βρήκε στο αυτοκίνητό του είχε την πεποίθηση ότι είχαν ελεγχθεί όλα και άρχισε να ανοίγει τους φακέλους.

Στο σημείο αυτό περιέγραψε πως ακούμπησε τον φάκελο στα πόδια τους και τον άνοιξε με αποτέλεσμα την ανάφλεξή του.

Όλα αυτά βεβαίως δεν κάνουν σοφότερους τους άντρες της Αντιτρομοκρατικής αφού ήδη είχαν άλλωστε εικόνα πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, αλλά έχουν την σημασία τους για την επιβεβαίωση της πορεία της επιστολής, την οποία περιέγραψε τις προηγούμενες ημέρες λεπτομερώς και ο αστυνομικός τους που της πήρε και τις πήγε στην Βουλή για σκανάρισμα και σκιαγράφηση.

Εκεί παρότι ο Φρούραρχος αρνήθηκε πως αυτό είχε συμβεί προέκυψε προανακριτικά και από τις κάμερες πως  ο αστυνομικός έλεγε αλήθεια και πως όντως πέρασε έλεγχο η αλληλογραφία, άρα το θέμα προκύπτει περισσότερο ως προς τον χειρισμό εκείνη την στιγμή του μηχανήματος.

Υπενθυμίζεται πως ακόμα αναμένει η Αντιτρομοκρατική την ανάληψη ευθύνης για αυτή την ενέργεια και βεβαίως την προκήρυξη, που είχε προαναγγείλει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αν πρόκειται για δικό της χτύπημα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα με την χρήση της τεχνολογίας αλλά και αδιάκοπων παραδοσιακών προανακριτικών μεθόδων για τον εντοπισμό των δραστών και βεβαίως για να βεβαιωθούν οι Αρχές στο μέτρο του δυνατού ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα