Η πτώση του παλιού και το νέο “Φαληράκι” της Ρόδου

Η πτώση του παλιού και το νέο “Φαληράκι” της Ρόδου
Όταν το καλοκαίρι φεύγει και το Φαληράκι ερημώνει

Η παρακμή για το ξακουστό Φαληράκι και η αντικατάστασή του από την Ορφανίδου στο κέντρο της Ρόδου (Vid)

Η εικόνα για το Φαληράκι της Ρόδου που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι έχει ανατραπεί ριζικά τα τελευταία χρόνια.

Με την τουριστική κίνηση να έχει μειωθεί δραματικά μετά τις αντιδράσεις για τα όσα διαδραματίζονταν και την αρνητική προβολή για το νησί των ιπποτών, σε πολλά από τα μαγαζιά μπήκαν λουκέτα.

Ο δημοφιλής κάποτε τουριστικός προορισμός μάλιστα βγήκε από τη λίστα ορισμένων διεθνών τουριστικών γραφείων που εντόπισαν και μετέτρεψαν σε νέο “παράδεισο” ξέφρενης διασκέδασης τα Μάλια της Κρήτης.

“Αν πας το καλοκαίρι στο Φαληράκι, η κίνηση είναι πλέον μηδαμινή”, σχολιάζει στο NEWS 247 η Δέσποινα Μουστάκα που εργάζεται σε πρακτορείο εισερχόμενου τουρισμού στη Ρόδο.

Σε αυτή τη μειωμένη τουριστική κίνηση, όπως μας εξήγησαν, οφείλεται και η υιοθέτηση των all inclusive ξενοδοχείων . Μία απέλπιδα προσπάθεια για επαναπροσέγγιση των τουριστών. 

Ένα νέο “Φαληράκι”, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού των ιπποτών, έρχεται να πάρει τα σκήπτρα από τον άλλοτε “βασιλιά” της νυχτερινής διασκέδασης.

Η τουριστική κουλτούρα διασκέδασης, που για πολλούς νέους είναι βασισμένη στο άφθονο αλκοόλ, έχει βρει το νέο της “καταφύγιο” στην οδό Ορφανίδου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Ένας δρόμος γεμάτος από μπαράκια “κατακλύζεται” από τουρίστες ηλικιών από 18 έως 25 ετών, με τα γνώριμα έκτροπα λόγω της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ να κάνουν τους ντόπιους ακόμα και να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην περιοχή.

Όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για το νέο “Φαληράκι”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αν αναλογιστεί κανείς τα όσα διαδραματίζονταν εκεί πριν από μερικά χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα