Η στιγμή του εντοπισμού του δολοφόνου του Ζαφειρόπουλου

Η στιγμή του εντοπισμού του δολοφόνου του Ζαφειρόπουλου

Η στιγμή της σύλληψης του Αλβανού κακοποιού που κατηγορείται για την εκτέλεση του Μιχ.Ζαφειρόπουλου – Πώς έφθασαν στα ίχνη του οι αρχές

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της σύλληψης του 32χρονου εκτελεστή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην Πάτρα.

Στο βίντεο από κύκλωμα παρακολούθησης φαίνονται τα οχήματα της ασφάλειας να φτάνουν έξω από ένα σπίτι στον καταυλισμό των ρομά στην περιοχή Εγλυκάδα και να συλλαμβάνουν τον επικίνδυνο κακοποιό.

Όπως αποκάλυψε η ΕΛΑΣ ο συλληφθείς σχεδίαζε να διαφύγει από την Ελλάδα ώστε να αποφύγει τη σύλληψη.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το skaipatras.gr. Καταγράφεται η στιγμή του εντοπισμού και της σύλληψης σε οίκημα απέναντι από εκείνο που διαθέτει το κλειστό κύκλωμα καταγραφής, και ακούγονται καθαρά οι άνδρες της αστυνομίας να φωνάζουν προς τον κακοποιό να παραδοθεί.

Ο 32χρονος δράστης πυροβόλησε από το ένα μέτρο με ένα Tokarev των 7,65 χιλιοστών πετυχαίνοντας στον θώρακα τον άτυχο δικηγόρο, με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Τόσο το όπλο αυτό όσο και το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησαν για το ραντεβού που αφορούσαν έναν δήθεν «Μιχάλη Λαζαρίδη» τα πέταξαν αμέσως.

Ο ίδιος κατά την ομολογία του ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον Ζαφειρόπουλο και πως όπως πήγε να καλυφθεί τον πέτυχε στον θώρακα. Οι αστυνομικοί απορρίπτουν τον ισχυρισμό και πιστεύουν ότι είχε καθαρά ανθρωποκτόνο διάθεση γιατί απλά δεν τον ένοιαζε η τύχη του θύματος, καθώς είχε πετύχει τον σκοπό του, δηλαδή είχε πάρει το χαρτί με τη διεύθυνση κατοικίας του Α. Φλώρου της Energa.

Από την αστυνομία είχε εντοπιστεί στις 28 Οκτωβρίου στην Πάτρα, προσαχθεί και συλληφθεί στη συνέχεια ως δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 32χρονος Αλβανός εκτελεστής, στην προσπάθειά του να κρυφτεί στην περιοχή και ενδεχομένως να διαφύγει από την χώρα, αφού είχε καταλάβει ίσως ότι η Αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του.

Το συγκεκριμένο άτομο είχε εμπλακεί και στο περιστατικό των πυροβολισμών στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα τη νύχτα της 20ης Σεπτεμβρίου, όπου είχε γίνει επεισόδιο μεταξύ παρέας Αλβανών-Ρομά για το ποτό και για μια γυναίκα που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό ενός 17χρονου και ενός 27χρονου.

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και των συνεργών του. Ο δεύτερος δράστης θεωρούν οι Αρχές πως έχει ήδη διαφύγει στην Αλβανία, μία χώρα που δεν φημίζεται για την συνεργασία της με τις ελληνικές Αρχές, ενώ οι ηθικοί αυτουργοί που προαναφέρθηκαν είναι και γνωστοί από την υπόθεση του μακελειού σε μπαρ του μικρολίμανου τον Νοέμβριο του 2014, όπου ένας από αυτούς είχε αφήσει πίσω του 17 τραυματίες, γαζώνοντας με καλάσνικοφ το νυχτερινό κέντρο γιατί δεν φωτογραφήθηκε μαζί του μία κοπέλα του μαγαζιού. Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους συνεργούς του, που αποτελούσαν μία πολύ σκληρή σπείρα μαστροπών, εκβιαστών και μπράβων, που δρούσαν σε κέντρο Αθήνας και Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα