Η ΒΙΑΛ δεν κλείνει, διαμηνύει ο Μουζάλας

Η ΒΙΑΛ δεν κλείνει, διαμηνύει ο Μουζάλας
Επίσκεψη της βρετανίδας ηθοποιού, ακτιβίστριας και υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βανέσα Ρεντγκρέιβ, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016. Η ηθοποιός που συνοδεύονταν από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τη Μιμή Ντενίση, συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν εκεί, ζητώντας να μάθει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) eurokinissi

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ξεκαθάρισε από τη Χίο ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της δομής

Η ΒΙΑΛ δεν θα κλείσει ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας στους κατοίκους του Χαλκειούς, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε μαζί του στο hot spot της ΒΙΑΛ, το μεσημέρι της Πέμπτης, 11 Ιανουαρίου 2018.

Ο κ. Μουζάλας επανέλαβε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της δομής, ενώ σε ό,τι αφορά την μεταφορά των νέων οικίσκων τόνισε ότι αυτό γίνεται για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, που σήμερα διαμένουν σε σκηνές.

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες των Χαλκούσων ότι υφίστανται ζημιές από τους πρόσφυγες και μετανάστες, δήλωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος, ενώ πρόσθεσε ότι θα δει τι έχει συμβεί και καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων που έχουν ήδη εγκριθεί για κατοίκους της περιοχής, των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές.

Ο κ. Μουζάλας συναντάται αυτή την ώρα με την εισαγγελέα Χίου κα Σπυριδούλα Σταυράτη, ενώ για τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης έχει ορισθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού.

Έξω από το hot spot της ΒΙΑΛ έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι του Χαλκειούς και της ευρύτερης περιοχής και διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση και νέων οικίσκων στην ΒΙΑΛ.

Πηγή: astraparis/ Φωτο Αρχείου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα