Η Ύπατη Αρμοστεία αντικαθιστά σκηνές με οικίσκους

Οι τέσσερις άξονες για τη διαμόρφωση επίσημων χώρων φιλοξενίας προσφύγων για τον χειμώνα. Επιστολή Μουζάλα για μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά σκηνές με προκατασκευασμένα σπίτια σε οχτώ χώρους φιλοξενίας προσφύγων ανά την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Η προσπάθεια της Ύπατης Αρμοστείας να διαμορφώσει κατάλληλα για το χειμώνα επίσημους χώρους φιλοξενίας προσφύγων βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

•Στην αντικατάσταση σκηνών με προκατασκευασμένους οικίσκους σε οκτώ κέντρα φιλοξενίας.

•Στη μεταφορά προσφύγων που μένουν σε κέντρα ακατάλληλα για το χειμώνα σε ξενοδοχεία με ειδικές τιμές και προσωρινά διαμερίσματα.

•Στην αναβάθμιση και συντήρηση των υποδομών σε 15 κέντρα φιλοξενίας.

•Στην παροχή στους πρόσφυγες χειμερινών ειδών, όπως τα μπουφάν και οι υπνόσακοι.

Επιστολή Μουζάλα για μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να μεταφερθεί ειδικός πληθυσμός μεταναστών από τα νησιά σε κλειστά κέντρα, χωρίς να εκπίπτουν της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Ε.Ε. ενόψει του αυριανού συμβουλίου τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Μουζάλας με την επιστολή του αυτή, τονίζει την ανάγκη επανεξέτασης και υλοποίησης της ελληνικής πρότασης για μεταφορά ειδικού πληθυσμού μεταναστών από τα νησιά σε προκαθορισμένα κλειστά κέντρα της ενδοχώρας, χωρίς να εκπίπτουν της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μουζάλας έχει κάνει σειρά συναντήσεων με έντεκα υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης και θεσμικούς φορείς της Ε.Ε., καθώς και με αρμόδιους θεσμικούς φορείς της Τουρκίας, ώστε να υιοθετηθεί το συγκεκριμένο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Το χιόνι βούλιαξε τις σκηνές των προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου

ADVERTISING

SHARE: