Ιερώνυμος: 'Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις για την οικογένεια'

Αγιασμός για τη νέα δικαστική χρονιά στον Άρειο Πάγο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του αναπληρωτή υπουργού Διονύση Παπαγγελόπουλου και της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Αγιασμός για τη νέα δικαστική χρονιά στον Άρειο Πάγο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του αναπληρωτή υπουργού Διονύση Παπαγγελόπουλου και της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε δηλώσεις γύρω από την ταυτότητα φύλου προχώρησε ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μετά τον ετήσιο αγιασμό στον Άρειο Πάγο

Τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλά στις θεμελιώδεις θέσεις της Εκκλησίας γύρω από ζητήματα που αφορούν στην οικογένεια, δήλωσε ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε στον Άρειο Πάγο για τον ετήσιο αγιασμό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιωργος Σάρλης.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, κατά την οποία ο τελευταίος θέλησε να διευκρινίσει ορισμένα θέματα γύρω από το νεοψηφισθέν Σχέδιο Νόμου για την ταυτότητα φύλου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: "Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής".

Αναφορικά με τη Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα από όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση. Και επειδή ήταν και ο Υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος "καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού"."

ADVERTISING

SHARE: