Ιερώνυμος: Ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε

Metropolitan Cathedral of Athens reopen after seven years of renovation, in Athens, on July 02, 2016 / E        ,  ,  2 , 2016
Metropolitan Cathedral of Athens reopen after seven years of renovation, in Athens, on July 02, 2016 / E , , 2 , 2016 SOOC

Ποιο το σχόλιο του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος για την πρόσφατη τουρκική πρόκληση στα Ίμια

Την επισήμανση πως «ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε, επιτέλους» έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προς τους δημοσιογράφους μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Με αφορμή, μάλιστα, την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, την Δευτέρα, πρόσθεσε ότι «αυτή η ημέρα των γραμμάτων και των παιδιών είναι αφορμή να προβληματιστούμε πού πάμε».

Ωστόσο, κατόπιν ερωτήσεων των δημοσιογράφων, έκανε λόγο και για την κυριακάτικη τουρκική πρόκληση στην περιοχή των Ιμίων: «είναι φυσικό όταν ένα κράτος βρίσκεται σε αδυναμία και ακαταστασία, και εννοώ το γειτονικό κράτος, την Τουρκία, να βρίσκει τρόπους για να δείχνει προς τα έξω τη δύναμή του και να κρατάει μέσα τη συνοχή. Έφτασε η ώρα να καταλάβουμε πως χωρίς την ενότητα, χωρίς να καταλάβουν οι άλλοι ότι είμαστε ενωμένοι, δεν μπορεί να γίνει τίποτε», υπογράμμισε.

Ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών γέμισε το πρωί με παιδιά όλων των ηλικιών, στη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την ευλογία του και την ευχή για καλή πρόοδο στους μαθητές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: sooc.gr)

ADVERTISING

SHARE: