Ηλεία: Σε χαράδρα μαίνεται η πυρκαγιά – Σηκώθηκαν δύο καναντέρ

Ηλεία: Σε χαράδρα μαίνεται η πυρκαγιά – Σηκώθηκαν δύο καναντέρ
Πυρκαγιά στην Ηλεία Eurokinissi

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Φρίξα και στη Σκιλλουντία Ηλείας κάτοικοι, πυροσβέστες και εθελοντές κατάφεραν να απομακρύνουν τις φλόγες από τις αυλές των σπιτιών και να την περιορίσουν μέσα σε χαράδρα

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, που απείλησαν χθες κατοικημένες περιοχές καθώς μέσα στη νύχτα μειώθηκε σημαντικά η ένταση των ανέμων, επιτρέποντας στις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν αποτελεσματικά και να απομακρύνουν τις φλόγες από τις αυλές των σπιτιών.

Μάλιστα για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι αυτών των σπιτιών μετακινήθηκαν με εντολή των Αρχών στην πλατεία του χωριού.

Το πρωί στάθηκε σύμμαχος ο καιρός στις πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ενισχύσουν την τοπική δύναμη.

Το κυρίως μέτωπο της Σκιλλουντίας που πέρασε τη νύχτα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών, πλέον έχει περιοριστεί σε χαράδρα και σε συνδυασμό με την πτώση των ανέμων και το ψιλόβροχο, αλλά και με τις εναέριες ρίψεις νερού, η κατάσταση είναι καλύτερη.

Το δεύτερο μέτωπο κινείται πίσω στην Φρίξα απ’ όπου αρχικά ξέσπασε χθες η πυρκαγιά. Στο σημείο πλέον επιχειρούν 60 άντρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο οχήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

Γενικά στην Ηλεία χθες, η κατάσταση με τους ανέμους ήταν πολύ δύσκολη και προκαλούνταν συνεχώς πύρινα μέτωπα ακόμα και μέσα στη νύχτα, με τελευταία μία αγροτοδασική πυρκαγιά έξω από τον Πύργο, στην περιοχή Σπιάτζα, που δεν δημιούργησε ιδιαίτερο πρόβλημα. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί από χθες το βράδυ οι πυρκαγιές σε Κακοτάρι και Ανδρίτσαινα και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετώπισε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική και μάλιστα πολύ νωρίς για την φετινή αντιπυρική περίοδο, είναι ότι κλήθηκε να επέμβει σε 81 δασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα