Ήρθε η ώρα να πάρεις τον έλεγχο της αποκομιδής των σκουπιδιών στα χέρια σου

Ήρθε η ώρα να πάρεις τον έλεγχο της αποκομιδής των σκουπιδιών στα χέρια σου

Ένα βήμα πιο κοντά στους ίδιους τους δημότες φέρνει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, τις υπηρεσίες καθαριότητας. Τι προσφέρει μέσω πρωτοποριακής εφαρμογής

Μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή εγκαινιάζει ο Δήμος Γλυφάδας, που επιτρέπει την παρακολούθηση της κίνησης των απορριμματοφόρων του Δήμου από όλους, σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο! Η εφαρμογή αυτή ενισχύει τη διαφάνεια, επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του έργου της αποκομιδής των σκουπιδιών, ενώ είναι πολλαπλά χρήσιμη για τους κατοίκους και τους εμπόρους της πόλης.

Η εφαρμογή ξεπερνά την απλή διοικητική διαχείριση των οχημάτων (καταγραφή και παρακολούθηση στοιχείων χρήσης του οχήματος), καθώς επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα επιτήρησης και ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο της θέσης και των δρομολογίων των οχημάτων και των οδηγών, ενώ παρέχει ιστορικά και στατιστικά στοιχεία σε απεριόριστο βάθος χρόνου.

Το σύστημα αποτελείται από τις συσκευές επιτήρησης που έχουν εγκατασταθεί στα απορριμματοφόρα και οι οποίες μέσω της τεχνολογίας GPS προσδιορίζουν τη θέση του οχήματος και εν συνεχεία μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας αποστέλλουν τα δεδομένα στίγματος και λοιπές πληροφορίες (π.χ. κατανάλωση καυσίμου) στην κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης.

«Οι δημότες μας είναι σε θέση πλέον να ενημερώνονται από το κινητό τους τηλέφωνο για τις διαδρομές και τους χρόνους διέλευσης των απορριμματοφόρων οχημάτων, τόσο εκείνη τη στιγμή, όσο και για παλιότερες διαδρομές μέσω του ιστορικού που κρατάει η νέα μας εφαρμογή», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Μια πληροφορία, όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για τους δημότες που θέλουν να βγάλουν τα απορρίμματά τους στους κάδους, αλλά για παράδειγμα και για τους οδηγούς ταξί και άλλων ΙΧ που θέλουν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη συντομότερη διαδρομή μέσα στην πόλη!

Η νέα εφαρμογή του Δήμου Γλυφάδας αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για τον εξορθολογισμό των δαπανών, την εξοικονόμηση πόρων και την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των οχημάτων που σχετίζονται με την καθαριότητα.

Είναι διαθέσιμη τόσο μέσω της εφαρμογής Fix My City όσο και στο http://glyfada.fixmycity.today

ADVERTISING

SHARE: