ΙΣΑ: Να αποδοθούν ευθύνες για τα χημικά μέσα στο Ειρηνοδικείο

Εργασίες του digital economy forum 2016 "Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή" που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016. Σκοπός του συνεδρίου η συγκρότηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για μία σύγχρονη, ψηφιακή και ανταγωνιστική Ελλάδα. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εργασίες του digital economy forum 2016 "Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή" που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016. Σκοπός του συνεδρίου η συγκρότηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για μία σύγχρονη, ψηφιακή και ανταγωνιστική Ελλάδα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τα χθεσινά επεισόδια κατά τους πλειστηριασμούς και τη ρίψη χημικών μέσα σε κλειστό χώρο καταδικάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και υπενθυμίζει ότι στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν καταγραφεί μέχρι και θάνατοι απ' την έκθεση σε αυτές τις ουσίες

Τη ρίψη χημικών μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για «ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την Δημόσια Υγεία» και πως «η ρίψη δακρυγόνων σε κλειστό χώρο απαγορεύεται».

Τονίζει μάλιστα ότι «στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται μεμονωμένα περιστατικά θανάτων, ενώ το βέβαιο είναι ότι προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας από το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, τους οφθαλμούς και το δέρμα μπορεί να επιδεινωθούν σημαντικά, ενώ μετά την έκθεση του ανθρώπου σε κάποιο χημικό δακρυγόνο παράγοντα μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη σε πολλά όργανα ή συστήματα. Ειδικότερα τα άτομα με ιστορικό άσθματος, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ή άλλων αναπνευστικών παθήσεων και νοσημάτων του καρδιαγγειακού, κινδυνεύουν άμεσα».

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη «διότι είναι θεσμικά ο προστάτης της Δημόσιας Υγείας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την συγκεκριμένη ενέργεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

Τα χθεσινά δακρυγόνα ματαιώνουν σημερινές δίκες στο Ειρηνοδικείο

ADVERTISING

SHARE: