Ισόβια στη γυναίκα - αράχνη του Διακοφτού: Τσιμέντωσε συνεργάτη της στο τζακούζι

Ισόβια στη γυναίκα - αράχνη του Διακοφτού: Τσιμέντωσε συνεργάτη της στο τζακούζι

Το έγκλημα που συγκλόνισε πριν εφτά χρόνια τη κοινή γνώμη ήρθε και πάλι στο προσκήνιο

Η 52χρονη Ευαγγελία Ζιάγκα, επονομαζόμενη ως "γυναίκα αράχνη" είχε γίνει πανελληνίως γνωστή το 2010, όταν αποκαλύφθηκε πως είχε σκοτώσει τον 42χρονο επιχειρηματία Τάσο Τσαγκαρόπουλο και στη συνέχεια τον είχε τσιμεντώσει κάτω από το τζακούζι που έφτιαξε στη βίλα στο Διακοφτό.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας σε ισόβια κάθειρξη. Η 52χρονη δεν εμφανίστηκε καθόλου ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ούτε και εκπροσωπήθηκε από κάποιον δικηγόρο με αποτέλεσμα να απορριφθεί ως ανυποστήρικτη η έφεσή της και να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή. Πλέον, δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει νέα έφεση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, η 52χρονη, στις 24 Μαΐου του 2009, έχοντας αποφασίσει από κοινού με τον τότε σύντροφό της (απεβίωσε πριν την αποκάλυψη της δολοφονίας) να σκοτώσει τον 42χρονο επιχειρηματία, του έριξε υπνωτικό χάπι σε πορτοκαλάδα, με αποτέλεσμα το θύμα να "χαλαρώσει" και να καμφθεί η αντίστασή του. Τότε, ο σύντροφός της 52χρονης τον χτύπησε με σφυρί τέσσερις φορές στο κεφάλι και εκείνη τον έπληξε με δυο μαχαιριές στο λαιμό με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει αιμόφυρτο και να ξεψυχήσει.

Όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, η 52χρονη εξαπάτησε δεκάδες ανυποψίαστους ανθρώπους, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα, είτε ότι θα τους έβγαζε βίζα, είτε ότι θα επένδυε τα χρήματά τους, ως πλούσια δήθεν ελληνοαμερικάνα. Δεν αρκέστηκε όμως στις απάτες καθώς έφτασε στο σημείο να "βγάλει από τη μέση" τον 42χρονο επιχειρηματία, με τον οποίο συνεργαζόταν.

Σε πρώτο βαθμό η 52χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του επιχειρηματία και σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για τις υποθέσεις πλαστογραφίας και για οπλοχρησία.

Το δικαστήριο είχε κηρύξει ομόφωνα αθώο συγκατηγορούμενό της, που είχε δώσει πληροφορίες για εργασίες στο μπάνιο του σπιτιού της 52χρονης, μιλώντας στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ". Η 52χρονη τον είχε εμπλέξει στη δολοφονία κατά το στάδιο της ανάκρισης.

Το μακάβριο μυστικό που έκρυβε το λουτρό της πολυτελούς μεζονέτας στο Διακοφτό, είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2010. Όπως είχε διαπιστωθεί, ο άτυχος επιχειρηματίας ήταν "τσιμενταρισμένος" στο σημείο για περίπου έναν χρόνο. Συγγενείς και φίλοι που τον αναζητούσαν είχαν ανακαλύψει ότι η τελευταία φορά που είχε δώσει σημεία ζωής ήταν στις 23 Μαΐου του 2009, όταν βρισκόταν καθ' οδόν προς το Διακοφτό.

Τον Ιούνιο του 2010 μια ανώνυμη επιστολή που έφτασε στα χέρια της δικηγόρου του, της Μαρίας Οικονόμου, υποδείκνυε το σημείο όπου ήταν θαμμένος. Όταν αστυνομικοί πήγαν στη μεζονέτα, έσκαψαν το τζακούζι και βρήκαν θαμμένο μέσα το πτώμα του.

Η σύλληψη της Ζιάγκα είχε γίνει στη Λούτσα Αττικής το 2011, όπου είχε παγιδεύσει ακόμη έναν ηλικιωμένο. Οι αρχές είχαν φτάσει στον εντοπισμό της μετά από τηλεφώνημα τηλεθεατή στο "Φως στο Τούνελ". Ο τηλεθεατής αναγνώρισε φωτογραφία που είχε παρουσιάσει η Αγγελική Νικολούλη.

ADVERTISING

SHARE: