Και δεύτερος νεκρός ηλικιωμένος στην Μάνδρα

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πάνω από 340 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική-Διακοπές στην κυκλοφορία-Βιβλικές οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας-Φόβοι για τους εγκλωβισμένους

Δυστυχώς οι φόβοι και για άλλα θύματα από αυτό το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού εντοπίστηκε και δεύτερος νεκρός ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του στην Μάνδρα και εκείνος αφού πνίγηκε από τα ορμητικά νερά.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός της ηλικιωμένης που επίσης πνίγηκε μέσα στο πλημμυρισμένο της σπίτι και συγκεκριμένα στο υπόγειο του σπιτιού της επί της οδού Κοροπούλη στην Μάνδρα.

Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως βιβλικές, ενώ εκφράζονται φόβοι για τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους σε σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις που αναμένουν ακόμα βοήθεια και έχουν ανέβει στις οροφές των οχημάτων τους και στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν από τους ορμητικούς χείμαρρους που έχουν υπερκαλύψει την περιοχή σε μία τεράστια έκταση.

Σε πλήρη συναγερμό βρίσκονται από τις 7 το πρωί Πυροσβεστική και Αστυνομία και έχουν τεθεί όλες οι Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Αττική σε επιφυλακή, εξαιτίας της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μαγούλας και της Μάνδρας.

Μέχρι στιγμής από την ευρύτερη περιοχή, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις και επιχειρεί στην περιοχή με 40 σωστικά συνεργεία και 125 άντρες.

Με δυσκολία καταφέρνει να προσεγγίσει η Πυροσβεστική σπίτια και επιχειρήσεις που έχει εγκλωβιστεί κόσμος, αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά αδύνατη η προσέγγιση ακόμα και για τα βαρέα οχήματα της Π.Υ.

Εγκλωβισμένοι είναι και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην Μάνδρα που έχει πλημμυρίσει και έχουν σπεύσει να προστατευτούν οι εργαζόμενοι σε υπερκείμενους ορόφους, αναμένοντας βοήθεια. Αυτή δυστυχώς η εικόνα αφορά την πλειονότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ακόμα και μαθητές απεγκλωβίστηκαν από τα παράθυρα σχολικού λεωφορείου.

Από τις Αρχές παρακαλούνται όσοι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να μην μετακινηθούν προς την περιοχή για την διευκόλυνση τους και την διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 39ο χλμ., στη Νέα Πέραμο. Προβλήματα επίσης παρουσιάζονται και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ από το 33ο χλμ., μέχρι το 34ο χλμ., διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σε εκτροπές στην κυκλοφορία έχει προχωρήσει η Τροχαία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στο 15ο χλμ. στο ύψος του Ασπροπύργου και στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ., στον κόμβο Παραδείσου Ελευσίνας και στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ., στο κόμβο Μάνδρας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Πρόσθετα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 2ο χλμ., στης Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ADVERTISING

SHARE: