Κακοκαιρία, η επόμενη μέρα: Πλημμύρισε Βόλβη και Χρυσούπολη Καβάλας

Κακοκαιρία, η επόμενη μέρα: Πλημμύρισε Βόλβη και Χρυσούπολη Καβάλας
Στην Μάνδρα και την Μαγούλα η Πυροσβεστική συνεχίζει τις αντλήσεις ακόμα και σήμερα, αποκαταστάθηκε πλήρως όμως η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Eurokinissi

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική. Πλημμύρες κατά τη διάρκεια της νύχτα στις περιοχές Σταυρού - Βρασνών του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης και στην Χρυσούπολη Καβάλας.

Στο πόδι βρέθηκαν κάτοικοι και πυροσβέστες όλη τη νύχτα από τις πλημμύρες που έπληξαν τις Σταυρού-Βρασνών του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης και της Χρυσούπολης Καβάλας. Στην Μάνδρα και την Μαγούλα η Πυροσβεστική συνεχίζει τις αντλήσεις ακόμα και σήμερα, αποκαταστάθηκε πλήρως όμως η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατά την διάρκεια της νύχτας στις περιοχές Σταυρού-Βρασνών του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης η Πυροσβεστική δέχτηκε 200 κλήσεις που αφορούν παροχές βοηθείας και αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 συνεργεία με 28 πυροσβέστες, που συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα τις προσπάθειες άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Επίσης τη νύχτα, επλήγη η περιοχή της Χρυσούπολης Καβάλας και συνεχίζει να βρέχει εκεί αυτή την ώρα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχτεί 120 κλήσεις που αφορούν αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 9 οχήματα με 18 πυροσβέστες, που επίσης συνεχίζουν να επιχειρούν.

Ύστερα από την έντονη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε κατά τις μεσημεριανές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και της Μαγούλας Αττικής, η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 160 κλήσεις για άντληση υδάτων και 35 κλήσεις για παροχές βοηθείας.

Στην αντιμετώπιση των συμβάντων λαμβάνουν μέρος 95 πυροσβέστες με 40 οχήματα. Το έργο τους συντονίζει το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο, συνδράμουν δύο γερανοφόρα οχήματα, ένα ερπυστριοφόρο όχημα, μία σωστική λέμβος, 10 οχήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας με 24 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα ασθενοφόρο του Πυροσβεστικού Σώματος με γιατρό για προληπτικούς λόγους. Πλέον, έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία ξανά ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα