Κάλεσμα Ολυμπιονικών στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’

Κάλεσμα Ολυμπιονικών στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’

Σημαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού, παρόντες στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας

Τη λάμψη πολλών Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών θα έχει ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου και αναμένεται να ξεπεράσει σε επιτυχία όλους τους προηγούμενους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής από ανθρώπους κάθε ηλικίας συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, αφού πλέον απομένουν ελάχιστες ώρες μέχρι το τέλος της σχετικής προθεσμίας: Οι ατομικές εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση, έπειτα από αυτήν που ήδη δόθηκε από την Ο.Ε. λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος των τελευταίων ημερών.

Παρόντες στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας θα είναι και πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η Ολυμπιονίκης του στίβου Πόπη Ουζούνη και οι Ολυμπιονίκες του μπάσκετ Λευτέρης Κακιούσης και Πόλυ Σαρέγκου, που θα συμμετάσχουν στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. με την ομάδα δρομέων του Ολυμπιακού Μουσείου, η οποία αποτελείται από τους πρωταθλητές του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από τα μέλη του ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα».

Οι τρεις καταξιωμένοι αθλητές επισκέφθηκαν μαζί με τη Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, δρ. Κυριακή Ουδατζή, το Καυτανζόγλειο στάδιο, όπου τους καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος.

«Δεν πρέπει να λείψει κανείς από αυτή τη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης και του αθλητισμού. Μέσα από τη δική μας παρουσία, θέλουμε να δώσουμε ώθηση σε όλους και ιδιαίτερα στις οικογένειες, ώστε να σηκωθούν από τον καναπέ, να βγουν στους δρόμους και να τρέξουν ή να περπατήσουν», τόνισε η Πόπη Ουζούνη.

Το δικό του κάλεσμα απεύθυνε και ο Λευτέρης Κακιούσης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα με αποδέκτες όλους τους ανθρώπους, μικρούς, μεγάλους, Έλληνες και ξένους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Είναι το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει όλο τον κόσμο και να προσφέρει στον καθένα μας ένα χαμόγελο, μαζί με ευεξία και υγεία».

Ραντεβού στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000μ., μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, θα δώσει και η Πόλυ Σαρέγκου, που βρέθηκε στο Καυτανζόγλειο μαζί με την 6χρονη κόρη της Γεωργιάννα και δήλωσε: «Η Ολυμπιακή ομάδα είναι πανέτοιμη για τον μεγάλο αγώνα! Για άλλη μια χρονιά δίνουμε δυναμικά το ‘παρών’ και καλούμε όλο τον κόσμο που δεν έχει ήδη εγγραφεί να προλάβει να δηλώσει συμμετοχή μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου. Ξέρω πολύ κόσμο που πέρσι ήταν θεατές και φέτος θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, για να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία».

Από την πλευρά της, η δρ. Κυριακή Ουδατζή επισήμανε: «Το Ολυμπιακό Μουσείο δεν λείπει από κανένα αθλητικό δρώμενο της πόλης, αφού στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε την άθληση και καλούμε όλο τον κόσμο να τρέξει πλάι μας. Η Ολυμπιακή μας ομάδα είναι μία όμορφη οικογένεια, με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, που μας στηρίζει σε κάθε μας δράση και ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του, αλλά και με τις Καλλιπάτειρες, το μοναδικό γυναικείο αθλητικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο είναι δίπλα μας εδώ και δύο χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να μπει ο αθλητισμός στην καθημερινότητά μας. Ραντεβού, λοιπόν, την Κυριακή 2 Απριλίου, στην εκκίνηση!»

Τελευταίες ώρες εγγραφών. Κλείστε θέση τώρα!

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 08:00 και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. καθώς και ο Δρόμος 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Μετά τη διήμερη παράταση που δόθηκε από την Ο.Ε., οι ατομικές εγγραφές μπορούν να υποβληθούν έως απόψε το βράδυ, Παρασκευή 10 Μαρτίου, με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων)

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360)

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα