Κανονικά πλέον οι αιτήσεις για το “Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον”

Κανονικά πλέον οι αιτήσεις για το “Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον”
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Μετά το σίριαλ των αναβολών και την αρχική κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής των αιτήσεων, η διαδικασία εξελίσσεται πλέον ομαλά, με τη χώρα να είναι μοιρασμένη σε τρεις περιφέρειες

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί της Δευτέρας, 19 Μαρτίου, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, παρότι στην αρχή υπήρξαν και πάλι προβλήματα και καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι όποιες καθυστερήσεις ανέκυψαν αρχικά στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και η διαδικασία εξελίσσεται πλέον κανονικά.

Η πρώτη ημέρα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με περίπου 14.500 ενδιαφερόμενους έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν στοιχεία, 6.500 να βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη περί τις 500 αιτήσεις να έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συνεχίζεται κανονικά από το πρωί σήμερα.​

Το ΥΠΕΝ υπογραμμίζει ότι την προηγούμενη εβδομάδα κανένας πολίτης δεν κατάφερε να προχωρήσει πέραν του δεύτερου βήματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και άρα κανένας δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ώστε να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου. Οι πρώτοι αριθμοί χορηγήθηκαν χθες και αφορούν αποκλειστικά τις περιφέρειες για τις οποίες έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης.

Πρόκειται για ενδιαφερόμενους από τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, για τις οποίες άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που έλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η χώρα “μοιράστηκε” σε τρεις γεωγραφικές ενότητες, για κάθε μία εκ των οποίων θα γίνεται χωριστά η έναρξη της υποβολής αιτήσεων. Στις 26 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία για Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη και στις 2 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για Αττική και Νότιο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση και, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ΥΠΕΝ, το ποσό επαρκεί για 40.000 δικαιούχους. Πρόθεση της κυβέρνησης και των υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομίας είναι να υπάρξουν και συμπληρωματικά κονδύλια, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση κατά το μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον βεβαίως αποδειχθεί ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα